Οι ήττες των Γερμανών νίκες της ανθρωπότητας

Στις 8 Μαΐου 1945 οι Γερμανοί υπέγραφαν την άνευ όρων παράδοση της χώρας τους στους Συμμάχους και η ανθρωπότητα έπαιρνε βαθιά ανάσα ανακούφισης. Η βαρβαρότητα του Γ’ Ράιχ είχε ηττηθεί και οι αλαζόνες Γερμανοί στρατηγοί, διασυρμένοι στα πεδία των μαχών, με κατεβασμένα κεφάλια δήλωναν ότι η επιβίωση του λαού τους επαφιόταν στη μεγαλοψυχία των νικητών.

Οι Γερμανοί ήξεραν από την αρχή ότι ο πόλεμός τους ήταν επεκτατικός, άτιμος και άδικος. Αυτό το απέδειξαν και την εποχή που οι φαντάροι των Συμμαχικών δυνάμεων βόλταραν ανενόχλητοι στις λεωφόρους, στους δρόμους και στα σοκάκια των γερμανικών πόλεων. Το γεγονός ότι ο γερμανικός λαός δεν πρόβαλε αντίσταση την περίοδο της κατοχής της δικής του χώρας από τους Συμμάχους είναι η απόδειξη της κατανόησης από την πλευρά της πλειοψηφίας για το άδικο αίμα που είχαν χύσει κατά την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Οι νικητές -μεταξύ αυτών και η κατεστραμμένη από τους βάρβαρους κατακτητές Ελλάδα μας- απεδείχθησαν γενναιόδωροι προς τους Γερμανούς, αλλά οι τελευταίοι παραμένουν ακριβώς όπως τους γνωρίσαμε: μικρόψυχοι και στενόκαρδοι. Ακόμα και σήμερα δεν θέλουν ν’ ακούσουν ούτε λέξη για τις πολεμικές επανορθώσεις που οφείλουν στην Ελλάδα, για την αποπληρωμή του αναγκαστικού δανείου που πήραν από τη χώρα μας, για τις πολιτικές πρωτοβουλίες που πρέπει να αναλάβουν για να αποκαταστήσουν -στο μέτρο του δυνατού- τις βλάβες που προξένησαν στο έθνος και στον λαό μας.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση συμπεριφέρονται ηγεμονικά και χρησιμοποιούν την ισχύ του κοινού νομίσματος για να επεκτείνουν την επιρροή τους στο εσωτερικό χωρών με τις οποίες υποτίθεται ότι έχουν εταιρική σχέση.

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί και η αρνητική στάση που κρατούν στο ζήτημα της διευκόλυνσης της παγκόσμιας κοινότητας να αντιμετωπίσει την πανδημία του κορονοϊού. Η καγκελάριος Μέρκελ, ως γνωστόν, τάχθηκε κατά της πρότασης του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για άρση των πατεντών των εμβολίων κατά του Covid-19, παρότι η Ε.Ε. εξέφρασε θετική άποψη!

Τίποτε δεν έχει διδάξει η Ιστορία τους Γερμανούς. Παραμένουν αδιόρθωτοι…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα