Τη Ναμίμπια, αλλά όχι την Ελλάδα!

Η Γερμανία θα ζητήσει συγγνώμη από τη Ναμίμπια και θα πληρώσει αποζημιώσεις για εγκλήματα που διέπραξε ο γερμανικός στρατός κατά τη διάρκεια της αποικιακής κυριαρχίας σε αυτή τη χώρα, η οποία διήρκεσε από το 1884 έως το 1915.

Η γεωπολιτική διάσταση της είδησης είναι η απόπειρα επιτάχυνσης της δραστηριοποίησης της Γερμανίας στην αφρικανική ήπειρο, η οποία πλέον αποτελεί σημείο τριβής και ανταγωνισμού μεταξύ των Αμερικανών, των Βρετανών, των Γάλλων, των Ρώσων, των Κινέζων και των Τούρκων. Ωστόσο, όποιος Ελληνας διαβάσει τούτο το νέο αναπόφευκτα θα φέρει στον νου του τη διαρκή ατιμία από την πλευρά της Γερμανίας, η οποία αρνείται και να συζητήσει την πιθανότητα αποπληρωμής του αναγκαστικού δανείου και της καταβολής των δεουσών πολεμικών επανορθώσεων. Αναγνωρίζουν εγκλήματα που διέπραξαν οι στρατιώτες τους στη Ναμίμπια και είναι πρόθυμοι να πληρώσουν για αυτά, αλλά όσον αφορά την Ελλάδα, ποιούνται την νήσσαν.

Αυτού του είδους η στάση από την πλευρά της Γερμανίας σίγουρα έχει να κάνει με τη σταθερή έχθρα τους προς τη χώρα μας και το γεγονός ότι μας «χρεώνουν» την καθυστέρηση στην ευόδωση των επεκτατικών σχεδίων τους κατά την περίοδο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Η απρόσμενη, πείσμων και αποτελεσματική ελληνική αντίσταση στον Αξονα καθυστέρησε την προέλαση των Γερμανών, που υποχρεώθηκαν να έρθουν μέχρι εδώ για να αποτελειώσουν το έγκλημα του Μουσολίνι, και οδήγησε την καλοκουρδισμένη ναζιστική πολεμική μηχανή στις λάσπες και στα χιόνια της αχανούς Ρωσίας. Αυτό δύσκολα θα μας το «συγχωρήσουν» οι αμετανόητοι απόγονοι των χιτλερικών.

Επιπλέον, υπάρχει και το αμιγώς πρακτικό μέρος. Οι Γερμανοί δεν συζητούν την υπόθεση του αναγκαστικού δανείου και των πολεμικών επανορθώσεων επειδή ξέρουν ποιες πολιτικές ηγεσίες έχουν απέναντί τους. Αρκετοί αξιωματούχοι του γερμανικού κράτους γνωρίζουν τις αδυναμίες Ελλήνων πολιτικών, αρκετά από τα ένοχα μυστικά τους, πολλούς από τους σκελετούς που κρύβονται στις «ντουλάπες» της πολιτικής ελίτ. Ακόμα και να ήθελαν να αγνοήσουν τις άβολες αλήθειες για την ελληνική πολιτική σκηνή, θα τους τις θύμιζαν άνθρωποι όπως ο Μιχάλης Χριστοφοράκος

Η ασφάλεια που νιώθουν οι Γερμανοί σχετικά με την αδυναμία της ελληνικής πολιτικής σκηνής να αξιώσει αυτά που οφείλονται στην πατρίδα μας είναι εκείνη που μας φέρνει σε θέση δυσχερέστερη από εκείνην της… Ναμίμπια.

Η σύγκριση της αντιμετώπισης της Ελλάδας από τη Γερμανία με αυτήν που έχει η Ναμίμπια μπορεί να προκαλεί οργή στους Έλληνες αλλά είναι διδακτική. Με την υπάρχουσα ηγεσία θα κατέβουμε ακόμα περισσότερα σκαλιά στου κακού τη σκάλα. Αν δεν αλλάξουν ουσιωδώς τα πράγματα, μπορούμε να πάμε πολύ πιο κάτω από τη Ναμίμπια και από άλλες αφρικανικές χώρες.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα