Προς… κατάργηση εστίαση και ψυχαγωγία

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει προγράψει τις ελευθερίες των πολιτών και ολόκληρους τομείς της οικονομίας. Μπορεί να χρησιμοποιεί «τεχνοκρατικούς» όρους και να σοφίζεται διάφορα επιχειρήματα της συμφοράς για να αποπροσανατολίζει το κοινό, αλλά η ουσία παραμένει: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με προσωπική απόφασή του και με την αρωγή του υπουργικού συμβουλίου του αλλά και τη σιωπή μεγάλου τμήματος του πολιτικού κόσμου, καταστρατηγεί συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα των πολιτών και τινάζει στον αέρα την ελληνική οικονομία – με δύο εκ των πυλώνων της, την εστίαση και την ψυχαγωγία, να βαίνουν προς την εκμηδένισή τους.

Αποκλείεται να μην έχουν σκεφτεί οι διάφοροι «άριστοι» του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι δεν είναι πολλοί εκείνοι που θα καταδεχτούν να κυκλοφορούν στη βόλτα τους επιδεικνύοντας κάθε τόσο χαρτιά που θα αποδεικνύουν ότι είναι εμβολιασμένοι, λες και πρόκειται για παρτίδες με κρέατα, που πρέπει να συνοδεύονται από τα πιστοποιητικά τους.

Είναι απίθανο να μην έχουν υποθέσει οι «τεχνοκράτες» του υπουργικού συμβουλίου και οι «ειδήμονες» των επιτροπών ότι αποκλείεται μια παρέα -που, μάλιστα, δεν έχουν εμβολιαστεί όλα τα μέλη της- να υποχρεώνει τους ανεμβολίαστους να πηγαίνουν κάθε τόσο σε διαγνωστικά κέντρα, να ξοδεύουν χρόνο και χρήμα για να πάρουν ένα… πιστοποιητικό ότι δεν νοσούν.

Δεν είναι πιθανό να μη γνωρίζουν οι «φιλελεύθεροι» της κυβέρνησης Μητσοτάκη (που έχουν σαρώσει όλα τα μετάλλια ανελεύθερων και ολοκληρωτικών μέτρων) ότι είναι αδύνατον για τους καταστηματάρχες να αναλάβουν τον ρόλο σοβιετικών ελεγκτών διαβατηρίων και να… τσεκάρουν τα πιστοποιητικά υγείας των πελατών και το αν αφορούν τους φέροντες ή άλλα πρόσωπα.

Όλα τα γνωρίζουν, αλλά έχουν πάρει τις αποφάσεις τους. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι άμεσοι συνεργοί του προσπαθούν με ταχύτητα και πείσμα να οικοδομήσουν ένα απολυταρχικό καθεστώς, στο οποίο δεν έχουν θέση εκείνοι που σήμερα δραστηριοποιούνται στους κλάδους της εστίασης και της ψυχαγωγίας. Θα κλείσουν τους υπάρχοντες για να έλθουν στη θέση τους κάποιοι άλλοι.

Το ζήτημα είναι αν θα επιτρέψουμε εμείς, οι πολίτες, να υλοποιηθεί τούτος ο νεοταξικός εφιάλτης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα