Πολιτικά «γραμμάτια»

Η τοποθέτηση του πρώην υπουργού Σταύρου Μπένου του ΠΑΣΟΚ επί διακυβερνήσεως του Κ. Σημίτη ως επικεφαλής της υπό σύσταση επιτροπής για την ανασυγκρότηση της βόρειας Εύβοιας, με απόφαση του πρωθυπουργού, μπορεί να αποτέλεσε μια έκπληξη ως προς το πρόσωπο, αλλά θα μπορούσε να θεωρηθεί κάτι αναμενόμενο από πολιτικής πλευράς.

Μεθοδικά ο κ. Μητσοτάκης, αφότου κέρδισε θριαμβευτικά τις εκλογές του 2019 με την καθολική συστράτευση της βάσης και των στελεχών της Ν.Δ. και ανέλαβε την εξουσία, επιλέγει για τη στελέχωση κομβικών θέσεων του κυβερνητικού και κρατικού μηχανισμού άτομα «εκ μεταγραφής». Κατά προτίμηση -αν όχι κατ’ αποκλειστικότητα- από το «εκσυγχρονιστικό» ΠΑΣΟΚ, το οποίο τα δύο τελευταία χρόνια κατάφερε διά του τρόπου αυτού να νεκραναστηθεί, αν και ο ελληνικός λαός και η Ιστορία το είχαν ήδη αποδοκιμάσει και στείλει στο περιθώριο εξαιτίας των επιλογών του και της ζημιάς που προκάλεσε η οκταετία Σημίτη στον τόπο σε όλα τα μέτωπα.

Μπορεί τα πολιτικά γραμμάτια που εξοφλεί ο κ. Μητσοτάκης να είναι πολλά, επίσης μπορεί να στοχεύει στη μετατόπιση του κεντρικού άξονα της Ν.Δ. από την Κεντροδεξιά και τη Δεξιά προς το Κέντρο και την Κεντροαριστερά του «δικαιωματισμού», των εθνικών υποχωρήσεων και της πολυπολιτισμικότητας, θεωρώντας ότι εκεί θα κριθούν οι επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Ισως υπάρχουν κι άλλα «μπορεί», που τα γνωρίζει ο ίδιος. Σε κάθε περίπτωση όμως, επειδή εκτός από πρωθυπουργός είναι και πρόεδρος της Ν.Δ., ο κ. Μητσοτάκης οφείλει -κάποια στιγμή τέλος πάντων- να δώσει ορισμένες εξηγήσεις στα εκατομμύρια των νεοδημοκρατών που τον στήριξαν και τον έστειλαν κυρίαρχο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αυτή η παράταξη δεν διαθέτει τελικά κανένα ικανό και άξιο στέλεχος, με τα προσόντα και την εμπειρία, τις ικανότητες και την αξιοσύνη, να αναλάβει καθήκοντα όπως αυτά που ανατέθηκαν στον πρώην υπουργό του κ. Σημίτη καθώς και σε άλλους ανάλογους όλο το προηγούμενο διάστημα;

Κι ας μη βιαστούν οι βασιλικότεροι του βασιλέως, οι πραιτοριανοί της εξουσίας, να μιλήσουν περί «αξιοκρατικών» και μη κομματικών κριτηρίων. Αυτά δεν τα πιστεύει κανείς πια. Επιπλέον αποτελούν διπλή προσβολή για τον κόσμο αυτής της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης. Κι ας μην απορήσουν όταν φτάσει η ώρα της κάλπης. Τότε θα είναι αργά…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα