Η επιζήμια συμφωνία

Οι Τούρκοι συνάπτουν στρατιωτικές και οικονομικές συμφωνίες με τους Σκοπιανούς και η ελληνική κυβέρνηση επιδίδεται στον ρόλο του παρατηρητή – κάτι στο οποίο διακρίνεται και στην περίπτωση των πυρκαγιών.

Η Ελλάδα με τη Συμφωνία των Πρεσπών αυτοπυροβολήθηκε στην καρδιά, λαμβάνοντας θερμότατα συγχαρητήρια από τον «διεθνή παράγοντα». Οι ΗΠΑ, η Γερμανία, η Ευρωπαϊκή Ενωση, το ΝΑΤΟ και οι λοιποί «συγγενείς» ενθουσιάστηκαν με τη χειρονομία της κυβέρνησης Τσίπρα να χαρίσει σε μια εθνοτική κουρελού όνομα και Ιστορία χιλιετιών, αλλά και με τη στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η οποία τάχα αντιτάχθηκε στη συμφωνία αλλά, μόλις ανέλαβε τα ηνία της χώρας, δήλωσε ότι θα την τηρήσει.

Υποτίθεται ότι το… αντίτιμο για την εθνική αυτοχειρία σύναψης της κατάπτυστης συμφωνίας ήταν η μείωση της επιρροής των Τούρκων στην περιοχή. Η Ελλάδα τάχα θα αναλάμβανε εξ ολοκλήρου την άμυνα των Σκοπίων, αφού δεσμεύτηκε να αναλάβει την επιτήρηση του εναέριου χώρου του κρατιδίου. Επιπλέον η χώρα μας έχει αναλάβει την ευθύνη να προωθήσει την εναρμόνιση των ενόπλων δυνάμεων των Σκοπίων στα πρότυπα του ΝΑΤΟ.

Κι ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ εξέφραζε την ευαρέσκειά του για τη Συμφωνία των Πρεσπών και το σύστημα Μητσοτάκη καλυπτόταν πίσω από την αδυναμία αντίδρασης της κυβέρνησης, η πεισματάρα πραγματικότητα έδειξε κατά πού πάνε τα πράγματα με τη συμφωνία που υπέγραψε η υπουργός Αμυνας των Σκοπίων με τον Τούρκο ομόλογό της Χουλουσί Ακάρ.

Αυτή η συμφωνία προβλέπει οικονομική ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων των Σκοπίων από την Αγκυρα. Στόχος των… χορηγιών, η ενίσχυση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του στρατού των Σκοπίων και η αγορά οπλικών συστημάτων.

Είναι προφανές ότι με αυτές τις εξελίξεις καταρρέει το σκεπτικό της Συμφωνίας των Πρεσπών και ακυρώνεται το σύνολο της επιχειρηματολογίας των εμπνευστών της. Αυτό από μόνο του δεν είναι κάτι δυσάρεστο. Δυσάρεστο είναι -και στο μέλλον μπορεί ν’ αποδειχθεί μοιραίο- ότι η πατρίδα μας αποδυναμώνεται έτι περαιτέρω και οι Τούρκοι πραγματοποιούν μια βαλκανική «περικύκλωση» της Ελλάδας συμμαχώντας με σλαβανάκατους, οι οποίοι αυτοαποκαλούνται «Μακεδόνες».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα