Οι Έλληνες γνωρίζουν

Η δημοσκόπηση της εταιρίας R.P. REALPOLLS LTD, που δημοσίευσε η εφημερίδα μας, δείχνει τη μεγάλη απόσταση που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στους βασικούς μηχανισμούς διατήρησης της εξουσίας (κυβέρνηση, αντιπολίτευση, «ειδικοί» κ.ά.) και την ελληνική κοινωνία. Αλλού βρίσκονται η εξουσία και οι ευνοούμενοι από αυτήν, και αλλού οι Ελληνες.

Ειδικά στο ζήτημα της διαχείρισης της πανδημίας, οι πολίτες δείχνει ότι θεωρούν ανεπιτυχείς και όχι και τόσο καλοπροαίρετους τους κυβερνητικούς χειρισμούς και τη στάση και συμπεριφορά της επιτροπής των λοιμωξιολόγων.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το 62,7% του γενικού πληθυσμού δήλωσε ότι δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση, το 52,7% του γενικού πληθυσμού διαφωνεί με τις αναστολές εργασίας που επιβάλλει η κυβέρνηση σε ομάδες ανεμβολίαστων δημόσιων υπαλλήλων και επαγγελματιών, το 64% του γενικού πληθυσμού πιστεύει ότι η κυβέρνηση δεν οχύρωσε τη χώρα για την πανδημία και το 58,9% του γενικού πληθυσμού θεωρεί ότι η επιτροπή λοιμωξιολόγων χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση.

H «δημοκρατία» έγραψε χθες στο κύριο άρθρο της ότι τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης «είναι κόλαφος για την κυβέρνηση και αποδεικνύουν ότι η αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας, που έχει κοστίσει τη ζωή σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους και έχει καταστρέψει την οικονομία, με τα απανωτά και αχρείαστα lockdowns, δεν κρύβεται από τους πολίτες, όσες λίστες Πέτσα κι αν υπάρξουν. Η πραγματικότητα δεν μπορεί να κρυφτεί. Οι Ελληνες γνωρίζουν».

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η έρευνα που δημοσίευσε η «δημοκρατία» πραγματοποιήθηκε στον πληθυσμό 17 ετών και άνω, από τις 3 έως τις 7 Σεπτεμβρίου 2021, σε συνολικό δείγμα 5.625 ατόμων (826 χρήστες κινητών τηλεφώνων, 4.799 χρήστες κοινωνικών δικτύων).

Σήμερα η «δημοκρατία» δημοσιεύει περαιτέρω στοιχεία που προέκυψαν από τη μεγάλη δημοσκόπηση και δείχνουν ότι οι πολίτες διαφωνούν και με τους χειρισμούς της μείζονος αντιπολίτευσης πάνω στα βασικά πολιτικά ζητήματα, αλλά και στέκονται κριτικά απέναντι στη στάση που έχει κρατήσει τον τελευταίο καιρό η Ιεραρχία της Εκκλησίας.

Οι αριθμοί δεν ανατρέπουν ούτε αμφισβητούν τη γενική εικόνα. Απλώς επικυρώνουν όσα βλέπουμε στην καθημερινότητά μας και όσα έχουν ήδη αντιληφθεί οι Ελληνες.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα