Η ακατάβλητη ισχύς του πατριωτισμού

Η ανάμνηση της 28ης Οκτωβρίου είναι ζωντανή και πιο ακμαία από τα εφήμερα σκαμπανεβάσματα της άχαρης, ανέμπνευστης και συχνά ποταπής πολιτικής ζωής του τόπου.

Οι Έλληνες αποδεικνύουν την προσήλωσή τους στις αληθείς και τέλειες ιδέες του πατριωτισμού και της αυτοθυσίας υπέρ του συνόλου σε κάθε ευκαιρία – και οι εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου αποτελούν σημεία ψυχικής συνάντησης της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού μας.

Δεν πέρασαν απαρατήρητα το μεγάλο ενδιαφέρον των Ελλήνων για τις παρελάσεις, η αγωνία για την πραγματοποίησή τους και η πάνδημη συμμετοχή όπου αυτές έγιναν. Η συγκίνηση στο άκουσμα του εθνικού ύμνου και στη θέα της σημαίας μας δεν μπορούν να μπουν στο ζύγι με τίποτε άλλο. Τα κόμματα, οι ιδεολογίες, τα πρόσωπα και τα θέματα του… συρμού ξεθωριάζουν, εξαϋλώνονται όταν συγκρίνονται με τις μνήμες πολέμου, με το χυμένο αίμα των ηρώων μας, με τους αγώνες για την ελευθερία της πατρίδας.

Το παρελθόν δίνει κουράγιο στους Ελληνες για να συνεχίσουν να παλεύουν και για το παρόν και για το μέλλον. Η Ιστορία δείχνει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε, αν επιθυμούμε να επιβιώσουμε και να δείξουμε τις δυνάμεις μας στον σκληρό διεθνή στίβο, όπου ανταγωνίζονται οι λαοί και τα έθνη. Το 1940, ο κυβερνήτης Ιωάννης Μεταξάς αρνήθηκε το ιταλικό τελεσίγραφο, ύψωσε το ανάστημα της ελληνικής ηγεσίας και -παρά την πρόδηλη ανισότητα στο υλικό πεδίο- οδήγησε την Ελλάδα στον πόλεμο, και η Ελλάδα νίκησε! Η ελληνική υπερψυχία ακύρωσε και, τελικά, κατατρόπωσε την ιταλική υπεροπλία.

Σήμερα, η κατάσταση στην κορυφή της πολιτικής είναι απόλυτα αναντίστοιχη με εκείνη στη λαϊκή βάση της. Ο λαός μας επιθυμεί εθνική υπερηφάνεια και ανεξαρτησία, και έσπευδε να παρακολουθήσει τις παρελάσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, ενώ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου δεν σταματούσαν τις κολακείες και τις φιλοφρονήσεις προς την απερχόμενη καγκελάριο της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ.

Η εφημερίδα μας, που αφουγκράζεται το λαϊκό αίσθημα και προωθεί συστηματικά τις παραδοσιακές αξίες, κάνει αυτό που γνωρίζει και πιστεύει: Υψώνει τα λάβαρα του έθνους! Σήμερα, η «κυριακάτικη δημοκρατία», στην πλήρη έκδοσή της, προσφέρει στους αναγνώστες την ευκαιρία να αποκτήσουν μία από τις σημαίες της Επανάστασης του 1821 που τυχόν δεν πρόλαβαν να προμηθευτούν. Ο λόγος γίνεται για τη Σημαία της Επανάστασης, τη Σημαία της Υδρας, τη Σημαία των Σπετσών, τη Σημαία της Μάνης, τη Σημαία του Καστελόριζου, τη Σημαία του Ελληνικού Κράτους και τη Σημαία του Ιερού Λόχου.

Συνταγή επιτυχίας στην πολιτική υπάρχει και είναι απλή: η υπηρέτηση των αξιών του πατριωτισμού και της Ορθοδοξίας. Θέληση από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας να τις υπηρετήσει δεν υπάρχει.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα