Ζητείται εισαγγελέας για τις «φονικες» ΜΕΘ

Στήθηκαν ΜΕΘ εκ των ενόντων, επειδή επικράτησε η βιασύνη και κυριάρχησε η αγωνία των κυβερνητικών παραγόντων να κερδηθεί η μάχη των εντυπώσεων, αντί να σημειωθεί πρόοδος στον πόλεμο εναντίον της πανδημίας. Αυτές οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας που στήθηκαν όπως όπως δεν λειτούργησαν σωστά. Τις δυσλειτουργίες και την προχειρότητα τις πλήρωσαν ασθενείς που έχασαν τη ζωή τους ή κλονίστηκε ανεπανόρθωτα η υγεία τους, ακριβώς λόγω της πλημμελούς κρατικής μέριμνας για τη λειτουργία των ΜΕΘ. Τα στοιχεία που παρουσιάζει σήμερα η «κυριακάτικη δημοκρατία» είναι σημαντικά και δεν πρέπει η υπόθεση να κουκουλωθεί. Είναι επιτακτική η ανάγκη να ασχοληθεί σοβαρά η Δικαιοσύνη με το θέμα και να ζητήσει καταθέσεις και πληροφορίες από όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα. Οι ζωές των πολιτών είναι ιερές και η υπεράσπισή τους δεν μπορεί να εμποδίζεται από επικλήσεις νομοθετημάτων για το… ακαταδίωκτο όσων ασχολήθηκαν με την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η διαχείριση της επέλασης του Covid-19 από την πλευρά της κυβέρνησης χαρακτηρίζεται ως επιτυχής μόνο από την ίδια την κυβέρνηση και τις δυνάμεις που έχουν συνδέσει την ύπαρξή τους και τα πάσης φύσεως συμφέροντά τους με τη διαιώνιση της παρούσας κατάστασης.

Η πραγματικότητα, όμως, οι αριθμοί αλλά και η γενική αίσθηση δεν συμφωνούν με το κυβερνητικό success story. Οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 16.500, η κατάσταση στα νοσοκομεία δεν είναι καλή και οι πολίτες γνωρίζουν άριστα ότι η ιδανική συνταγή σε αυτού του είδους τις δοκιμασίες είναι το «ου μπλέξεις».

Πολλοί από αυτούς που έχουν μπλέξει με το ημιδιαλυμένο ΕΣΥ, το οποίο επιβιώνει μόνο χάρη στις ηρωικές προσπάθειες του ιατρικού και του νοσηλευτικού προσωπικού, γνωρίζουν την αληθινή εικόνα και θεωρούν ότι η δημοσιοποίηση της αλήθειας για την κατάσταση στα νοσοκομεία δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να πλήξει, αλλά, αντίθετα, να θωρακίσει τη δημόσια υγεία.

Γι’ αυτόν τον λόγο, μαζί με την επιβεβλημένη ενασχόληση της ελληνικής Δικαιοσύνης με όλα όσα αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα μας, πρέπει και τα ΜΜΕ -όσα, τέλος πάντων, έχουν απομείνει στη χώρα- να στρέψουν το ενδιαφέρον τους στην προβληματική κατάσταση των ΜΕΘ και γενικότερα στα νοσοκομεία, όπου νοσηλεύτηκαν συμπολίτες μας, οι οποίοι νόσησαν από κορονοϊό.

Η δημοσιογραφική έρευνα πάντοτε βοηθά τους θεσμούς της Πολιτείας να διαπιστώσουν τα πραγματικά περιστατικά και να αποδώσουν ακριβοδίκαια τις ευθύνες σε όλους όσοι έβλαψαν με πράξεις ή παραλείψεις το δημόσιο συμφέρον. Η εφημερίδα μας από την πρώτη ημέρα που ξέσπασε η υγειονομική κρίση πράττει το καθήκον της, δίχως να υπολογίζει το κόστος. Ας κάνουν κάποια στιγμή και τα υπόλοιπα ΜΜΕ αυτό που πρέπει. Για τους δημοσιογράφους είναι κακός σύμβουλος ο φόβος…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα