Γιατροί φερέφωνα των συμφερόντων

Ορισμένοι γιατροί, έχοντας επηρεαστεί από τις αντικοινωνικές τοποθετήσεις, δηλώσεις και πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη, έχουν φτάσει σε σημείο όχι μόνο να συμφωνούν αλλά και να πλειοδοτούν σε διάφορες εξωφρενικές σκέψεις και προτάσεις που κυκλοφορούν. Ορισμένοι δε εξ αυτών έχουν φτάσει στο σημείο να υποστηρίζουν την κατάργηση κοινωνικών κεκτημένων και να αμφισβητούν ευθέως τον θεσμό της δωρεάν περίθαλψης.

Ένα από τα πολλά θλιβερά παραδείγματα για όσα συμβαίνουν στους δύσκολους καιρούς που περνάμε είναι οι δηλώσεις του προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Αθανασίου Εξαδάκτυλου. Ο κ. Εξαδάκτυλος πρότεινε σε τηλεοπτική παρέμβασή του οι ανεμβολίαστοι ασθενείς να πληρώνουν οι ίδιοι τμήμα των νοσηλίων τους για κορονοϊό, ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητές τους!

Η «δημοκρατία» άσκησε σκληρή δημοσιογραφική κριτική στις δηλώσεις Εξαδάκτυλου και τώρα εξέφρασε την αποδοκιμασία του και το Δ.Σ. της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ). Με ανακοίνωση που διανεμήθηκε στα ΜΜΕ κάλεσε το Δ.Σ. και τη Συνέλευση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου «να ανακαλέσει άμεσα σε τάξη τον πρόεδρό του και να του υπενθυμίσει ότι είναι γιατρός και όχι φερέφωνο των οποιωνδήποτε οικονομικών συμφερόντων».

Μάλιστα, στην ανακοίνωση της ΕΙΝΑΠ αναπτύσσεται επιχειρηματολογία ανάλογη με αυτην που διατύπωσε στην αρθρογραφία της η εφημερίδα μας για τις προτάσεις Εξαδάκτυλου. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του Δ.Σ. της ΕΙΝΑΠ επισημαίνει ότι με τη λογική Εξαδάκτυλου «όλοι οι ασθενείς κάθε πάθησης που κάποιος θα κρίνει ότι δεν είχαν εφαρμόσει προληπτικά μέτρα πριν ασθενήσουν ή τραυματιστούν (π.χ. καπνιστές, απρόσεκτοι οδηγοί κ.λπ.) θα πρέπει να πληρώνουν τη νοσηλεία τους. Δηλαδή να καταργηθεί κάθε έννοια δημόσιας δωρεάν περίθαλψης».

Η πρωτοβουλία του Δ.Σ. της ΕΙΝΑΠ είναι και σωστή και επίκαιρη. Οι γιατροί είναι ένας ειδικός κλάδος λειτουργών και ουδείς έχει το δικαίωμα να αμαυρώνει τη δημόσια εικόνα όσων έδωσαν τον όρκο του Ιπποκράτη.

Ειδικά εκείνοι που έχουν χάσει την ευθυκρισία και την αυτοσυγκράτησή τους λόγω της παρατεταμένης έκθεσής τους στα ΜΜΕ πρέπει να ελεγχθούν από τους συναδέλφους τους.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα