Δραστική λύση είναι η θεραπεία

Ξαφνικά εμφανίστηκε η νέα μετάλλαξη από την Μποτσουάνα, που ονομάστηκε επισήμως Όμικρον, και σκόρπισε τον πανικό και την αβεβαιότητα. Κανονικά θα έπρεπε να ονομαστεί «μετάλλαξη μηδέν», διότι ακριβώς εκεί βρισκόμαστε. Η ανθρωπότητα είναι ανά πάσα στιγμή ευάλωτη σε μια διαφοροποίηση του ιού Covid-19, που μπορεί να καταστήσει τους εμβολιασμένους απροστάτευτους και την παγκόσμια οικονομία έρμαιο της διάδοσης του κορονοϊού για ακόμα μία φορά.

Προς το παρόν οι επιστήμονες είναι επιφυλακτικοί, όμως τα περισσότερα κράτη σπεύδουν να απαγορεύσουν τις πτήσεις, εκδηλώνοντας πρωτοφανή φοβία και πανικό. Ίσως είναι πρόωρες και βιαστικές αυτές οι αποφάσεις (όπως υποστηρίζει ο ΠΟΥ, τον οποίο κανείς δεν λαμβάνει πλέον υπ’ όψιν, απ’ ό,τι φαίνεται), ίσως πάλι να αποδειχτούν σωτήριες παρεμβάσεις. Χάος! Κανείς δεν ξέρει πoιο είναι το σωστό και ποιο το λάθος.

Αν όμως η μετάλλαξη Ομικρον αποδειχτεί ανθεκτική στα εμβόλια, τότε θα γκρεμιστεί σε μια ημέρα όλο το τείχος προστασίας που έχει χτιστεί. Θα αποδειχθεί πανηγυρικά αυτό που λένε όλοι οι σοβαροί επιστήμoνες, πλην των δικών μας. Οτι τα εμβόλια δεν είναι παρά μόνο ένα μέρος της λύσης. Ενα εργαλείο σωτήριο και απαραίτητο, που όμως δεν αρκεί από μόνο του για την εξάλειψη της πανδημίας.

Στην Ελλάδα τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια, η ανεύθυνη και επικίνδυνη κυβέρνηση Μητσοτάκη και δυστυχώς αρκετοί επιστήμονες αρνούνται καιρό τώρα την αλήθεια και επιμένουν ανοήτως ότι η χώρα αντιμετωπίζει «πανδημία ανεμβολίαστων». Τι κι αν οι εμβολιασμένοι διασπείρουν κι αυτοί τον ιό και ίσως ευκολότερα λόγω έλλειψης τεστ και εφησυχασμού; Η νέα μετάλλαξη έδωσε τη χαριστική βολή σε όλες αυτές τις προπαγανδιστικές λεκτικές υπερβάσεις. Η επιδημία μάλλον δεν ξεχωρίζει εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, και ανά πάσα στιγμή μπορεί μια μετάλλαξή της να μας καταστήσει όλους το ίδιο ευάλωτους.

Άρα ποια είναι η λύση; Υπάρχει ή θα ζούμε διαρκώς με αυτόν τον τρόμο; Ασφαλώς και υπάρχει, αλλά την αρνούνται αυτοί που αποφασίζουν για τις ζωές μας. Οι θεραπείες! Η αντιμετώπιση της νόσου, αφού έχει εκδηλωθεί, με τα κατάλληλα φαρμακευτικά σκευάσματα. Γιατί η παγκόσμια κοινότητα δεν ρίχνει εκεί όλο το βάρος και επιμένει να προωθεί μονομερώς μόνο τα εμβόλια; Δεν είναι παράλογο;

Ο επίτροπος Σχοινάς το ομολόγησε. Η Ε.Ε. έχει κάνει την επιλογή της και δεν αγοράζει τις εγκεκριμένες θεραπείες. Ελα όμως που τα εμβόλια ίσως αποδειχτούν ανεπαρκή. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, ποιoς θα απολογηθεί και θα τιμωρηθεί για τους θανάτους που θα προκύψουν ενώ μπορούσαν να αποτραπούν;

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα