Μαύρη εποχή για την Ευρώπη

Ζούμε την παλινόρθωση του κακού στη γηραιά ήπειρο. Δυνάμεις που έχουν εχθρική στάση προς την ελευθερία καλύπτονται πίσω από την αναγκαιότητα αντιμετώπισης της πανδημίας για να κυριαρχήσουν απόλυτα.

Στην Ελλάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει πολλούς να πιστεύουν ότι λειτουργεί σαν προάγγελος των μαύρων, τυραννικών πολιτικών που επιθυμούν να επιβάλουν σε ολόκληρη την Ευρώπη χώρες όπως η Γερμανία και η Αυστρία. Δεν είναι τυχαίο που τα ανελεύθερα και αντιλαϊκά μέτρα που αποφασίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης (green pass, υποχρεωτικότητα εμβολιασμού) σπεύδουν να τα συζητήσουν οι προαναφερθείσες χώρες με το ιδιαίτερα βεβαρημένο ιστορικό μητρώο… Επιπλέον, η στάση του πρωθυπουργού προς την ελληνική κοινωνία κινείται ανάμεσα στην περιφρόνηση και τον πατερναλισμό.

Χθες ο πρωθυπουργός, προσπαθώντας να δικαιολογήσει την απόφασή του σχετικά με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τους άνω των 60, είπε σε ομιλία του στη Βουλή: «Από την πρώτη στιγμή δεν έκρυψα ότι η συγκεκριμένη απόφαση με απασχόλησε πολύ. Θα έλεγα ότι με βασάνισε προσωπικά. Είμαι ένας βαθιά φιλελεύθερος πολιτικός και οποιαδήποτε έννοια υποχρεωτικότητας μου είναι επί της αρχής -ειδικά όταν πρόκειται για ζητήματα υγείας- αρκετά, θα έλεγα, δυσκολοχώνευτη. Όμως, εξαρχής τόνισα πως νιώθω βαρύτερη την ευθύνη για το κοινό καλό, όπως και για το καλό όσων ακόμα οι ίδιοι δεν το συνειδητοποιούν».

Δηλαδή, ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε τη συμπόνια μας, μιας και «βασανίστηκε προσωπικά» για να πάρει την απόφαση να επιβάλει με απειλή προστίμου τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Επίσης, παρέθεσε και το πάγιο επιχείρημα όσων εξουσιαστών αυθαιρετούν: πως έπραξε ό,τι έπραξε για το… καλό πολιτών, το οποίο εκείνοι δεν το συνειδητοποιούν, αλλά το γνωρίζει ο ίδιος! Τέλος, σ’ αυτό το σημείο της ομιλίας του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που επιβάλλει μαζί με τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους και πένητες γέροντες το ακαταδίωκτο όσων τα θαλάσσωσαν με την αντιμετώπιση της πανδημίας, πίστωσε… φιλελευθερισμό στον εαυτό του – λες και ο φιλελευθερισμός συμβαδίζει με τα ακαταδίωκτα, τους μειωτικούς χαρακτηρισμούς προς τους πολίτες («ψεκασμένοι», «τσαμπατζήδες» κ.ά.).

Είναι μια μαύρη εποχή και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα