Η έκρηξη της εγκληματικότητας

Στα πιο επικίνδυνα μέρη για να βρίσκεται κάποιος συγκαταλέγονται τα ελληνικά πανεπιστήμια. Πριν από λίγες ημέρες, 18χρονος φοιτητής κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι τον λήστεψαν τρία άτομα μέσα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Για να γίνουν… πειστικοί οι ληστές χρησιμοποίησαν μπαλτά, με τον οποίο απείλησαν το θύμα τους! Στις 26 Νοεμβρίου, πάλι στο ΑΠΘ, αναρχικοί έδειραν άγρια μια παρέα φοιτητών που είχαν μαζευτεί για να παίξουν παιχνίδι με κάρτες!

Η βία στους χώρους της Τριτοβάθμιας αλλά και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είναι καθημερινό φαινόμενο και ο Αγγελος Συρίγος, ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και αρμόδιος για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης, καμαρώνει για το ποσοστό των… εμβολιασμένων στα ΑΕΙ – λες και είναι θέμα δικών του ενεργειών ο εμβολιασμός των φοιτητών και του διδακτικού και διοικητικού προσωπικού στα ελληνικά πανεπιστήμια.

Η υλοποίηση του σχεδίου για την πανεπιστημιακή αστυνομία, για την οποία είχε γίνει τόσος πολύς λόγος, έχει παραπεμφθεί στις ελληνικές καλένδες. Οταν υπάρχει μια αποτυχία ή ανικανότητα για να υλοποιηθεί ένα έργο ουσίας, τότε οι αρχιτέκτονες των φιάσκων βρίσκουν πάντοτε μια σειρά από ευλογοφανείς ή και κωμικές δικαιολογίες για να καλύψουν πίσω από αυτές την ανημπόρια τους να πράξουν κάτι καλό για το κοινωνικό σύνολο. Αυτό συμβαίνει και με τη βία στα πανεπιστήμια και με την εγκληματικότητα στην Ελλάδα, όπου οι δολοφονίες εν μέση οδώ, οι ληστείες, οι κλοπές και τα πάσης φύσεως ειδεχθή εγκλήματα αποτελούν μέρος της καθημερινότητας.

Το σκηνικό στην πατρίδα μας είναι εφιαλτικό και η πολιτική ηγεσία πρακτικά ανύπαρκτη. Εμφανίζεται μόνο για να συγχαρεί τον… εαυτό της και να κομπάσει για τις επιτυχίες της, τις οποίες βλέπει μόνο η ίδια.

Από τη μια μεριά η κυβέρνηση διώκει ανήμπορους ανεμβολίαστους ηλικιωμένους, στους οποίους επιβάλλει πρόστιμα, και από την άλλη έχει παραδώσει την πατρίδα μας στους ημεδαπούς αλλά και στους αλλοδαπούς εγκληματίες.

Η αλήθεια δεν είναι η μαγική, ειδυλλιακή εικόνα που παρουσιάζουν διάφορα εξωνημένα ΜΜΕ. Είναι πικρή και τη βιώνουν καθημερινά οι Ελληνες στο πετσί τους.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα