Το τρωθέν κύρος της επιστήμης

«Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά» λέει ο λαός μας. Η ιδιότητα κάποιου αποδεικνύεται κυρίως με τις πράξεις και τη στάση του απέναντι στα πράγματα, και όχι από το γεγονός ότι κάποτε υπήρξε αντάξιός της. Είναι καθημερινή η άσκηση του επαγγέλματος ή του λειτουργήματος των ανθρώπων και διαρκώς πρέπει να τιμούν τους τίτλους και τα αξιώματά τους.

Ο λόγος γίνεται, φυσικά, για τη συμπεριφορά του Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες δείχνει λες και έχει φοβηθεί τις συνέπειες της αλήθειας, την οποία αποκάλυψε με τη δημοσίευση της μελέτης που διεξήγαγε μαζί με τον καθηγητή Δημόσιας Υγείας Θεόδωρο Λύτρα. Ο κ. Τσιόδρας, προσπαθώντας να κινηθεί ανάμεσα στο καθήκον του και στις μικροκομματικές σκοπιμότητες, δεν κάνει τίποτε άλλο παρά να δημιουργεί στον λαό ένα κύμα αμφισβήτησης και της δικής του αξιοπιστίας αλλά και της ίδιας της επιστήμης!

Είναι τέτοια η αμηχανία του ανθρώπου, ώστε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της Ιατρικής Σχολής στο ΕΚΠΑ για την πορεία της πανδημίας φάνηκε να χάνει τον έλεγχο και να οργίζεται όταν ερωτήθηκε από δημοσιογράφο για τη μελέτη του, που αφορά τη θνησιμότητα στις ΜΕΘ. Αυτό το θέμα είναι, δικαίως, το κυρίαρχο στην επικαιρότητα των τελευταίων ημερών. Περίπου 20.000 οικογένειες έχουν χάσει δικούς τους ανθρώπους από την πανδημία του Covid-19 και έχουν κάθε δικαίωμα να μάθουν ποιοι ευθύνονται για τον θάνατό τους.

Ο κ. Τσιόδρας έχει μεν το δικαίωμα να φορτίζεται συναισθηματικά όταν η κουβέντα έρχεται σε αυτό το θέμα, αλλά ταυτόχρονα έχει και την υποχρέωση να δίνει επαρκείς και πειστικές απαντήσεις.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο επικεφαλής της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας, με τα μεταπτυχιακά στο Χάρβαρντ, τον διδακτορικό τίτλο και τη λαμπρή επιστημονική καριέρα, φαντάζει σαν φοβικός υπαλληλάκος όταν… καταπίνει με σκυφτό κεφάλι σαρκαστικά σχόλια από υπουργό πρώην πωλητή νανογιλέκων, όπως ο Αδωνις Γεωργιάδης, που αποφάνθηκε ότι «έχουμε δώσει πολύ μεγάλη αξία» στη μελέτη Τσιόδρα και Λύτρα.

Ο κ. Τσιόδρας, αν δεν σέβεται τον εαυτό του, ας σεβαστεί τα εκατομμύρια των Ελλήνων τούς οποίους επηρεάζουν οι πράξεις και οι παραλείψεις του.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα