Ακατάλληλος ο Θεοδωρικάκος

Η ακαταλληλότητα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου και προσεγγίζει τα όρια της κωμωδίας, και ταυτόχρονα αποτελεί κίνδυνο για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και του κράτους.

Είναι θλιβερό ένας υπουργός να διατάσσει τους υφισταμένους του να προβούν σε πράξεις που εξευτελίζουν το κράτος. Η κατάληψη της πλατείας Συντάγματος από τις ορδές των άρτια οργανωμένων Πακιστανών προκάλεσε τη γενική κατακραυγή, και ο κ. Θεοδωρικάκος, συμπεριφερόμενος σαν γνήσιος εκπρόσωπος Mπανανίας, θέλησε να πουλήσει… υφάκι τύπου σαπουνόπερας για να εξομαλύνει τις εντυπώσεις.

Συγκεκριμένα, στην ιστοσελίδα του υπουργείου του Πολίτη αναρτήθηκε η ακόλουθη γελοία ανακοίνωση: «Συγγνώμη και επιείκεια ζητούν από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο οι εκπρόσωποι της πακιστανικής κοινότητας». Ο υπουργός προσπάθησε να αυτοδοξαστεί και γελοιοποιήθηκε, παρουσιαζόμενος κατόπιν εορτής ως «άτεγκτος» φρουρός του νόμου από τον οποίο ζητούν συγχώρεση οι… μεταμεληθέντες παραβάτες.

Μάλιστα, ο ίδιος, σε μια κρίση μεγαλείου, ανακοίνωσε πομπωδώς ότι δεν θα ακυρώσει πρόστιμα (λες και είναι τσιφλίκι του το κράτος και έχει δικαίωμα να αποφασίζει πότε θα τηρούνται οι νόμοι), τα οποία υποτίθεται ότι επιβλήθηκαν στους Πακιστανούς που κατέλαβαν την πλατεία Συντάγματος. Συγκεκριμένα, ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε: «Δεν πρόκειται να ακυρώσουμε κανένα πρόστιμο που επέβαλε η ΕΛ.ΑΣ. στα μέλη της πακιστανικής κοινότητας την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Σύνταγμα γιατί δεν φορούσαν μάσκα. Οι νόμοι είναι νόμοι και ισχύουν για όλους, ακόμη και αν η παρουσία των ανθρώπων αυτών ήταν πράγματι αυθόρμητη»!

Από τα παραπάνω, το πιο επικίνδυνο ήταν η ευθυγράμμιση Θεοδωρικάκου με τον ψευδέστατο ισχυρισμό των Πακιστανών ότι η συγκέντρωσή τους ήταν αυθόρμητη – αν και στο διαδίκτυο βρίθουν οι αποδείξεις της προετοιμασίας που έγινε.

Το κράτος και οι υπηρεσίες του (Ασφάλεια, ΕΛ.ΑΣ., ΕΥΠ) είτε πιάστηκαν στον ύπνο είτε γνώριζαν τι επρόκειτο να συμβεί και το άφησαν να γίνει. Σε κάθε περίπτωση, αυτό ντροπιάζει το κράτος και μόνο δυσοίωνες σκέψεις προκαλεί το ενδεχόμενο η ίδια ομάδα ανθρώπων ή κάποια άλλη να επιθυμήσει όχι απλά να κάνει επίδειξη δύναμης, όπως οι Πακιστανοί, αλλά να πραγματοποιήσει μια οργανωμένη επίθεση.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα