Πειραματόζωα τα παιδιά μας

Ενώ η πανδημία φαίνεται να βρίσκεται εκτός ελέγχου, με 50.126 νέα κρούσματα και τους νεκρούς να έχουν ξεπεράσει τους 21.000, η κυβέρνηση εξαγγέλλει άνοιγμα των σχολείων! Την αναγγελία συνοδεύουν αξιοθρήνητα επιχειρήματα, όπως αυτό του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου ότι «τα παιδιά εντός σχολείου είναι πιο προστατευμένα απέναντι στη νόσηση»!

Το βεβιασμένο άνοιγμα των σχολείων φανερώνει το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η κυβέρνηση, η οποία δεν θέλει να πληρώνει ειδικές γονικές άδειες και τα έξοδα της τηλεκπαίδευσης, αλλά και την παντελή έλλειψη σχεδίου αντιμετώπισης της πανδημίας.

Είναι χαρακτηριστικό αυτό που είπε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης και το οποίο σχολίασε χθες η «δημοκρατία» περί της… νοσηρότητας που θα καθορίσει τις κυβερνητικές αποφάσεις. Ούτε λίγο ούτε πολύ, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τα παιδιά των Ελλήνων σαν πειραματόζωα, κυρίως για οικονομικούς λόγους – παρόλο που ισχυρίζεται ότι το κάνει για το… καλό τους.

Απέναντι στις πρόσφατες κυβερνητικές αποφάσεις βρίσκονται σημαντικοί επιστήμονες, οι οποίοι σίγουρα έχουν καλύτερη εικόνα για την πανδημία και τα μέτρα προφύλαξης από εκείνην που έχουν η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, είπε ότι η «έκρηξη» των κρουσμάτων της Όμικρον θα είναι τόσο μεγάλη που στο άμεσο μέλλον, και εάν τελικά επιλεγεί η «λύση» της εξέτασης με self test, τα σχολεία θα κλείσουν, αφού θα σημειωθεί μεγάλη διασπορά και στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές.

Επίσης, ο καθηγητής γιατρός και ερευνητής Γιώργος Παυλάκης σε ανάρτησή του στο facebook έγραψε ότι «θα κολλήσουν όλα τα παιδιά, δηλαδή σε μερικές μέρες θα κλείσουν πολλές τάξεις αν βγει ο κανόνας ότι η τάξη κλείνει με 30% μολυσμένους. Αρα η διδακτική διαδικασία θα διαταραχτεί σοβαρά και γρήγορα. […] Τα μολυσμένα παιδιά θα γυρίσουν και θα κάτσουν στο σπίτι, όποτε όλοι οι υπόλοιποι στο σπίτι θα μολυνθούν και θα νοσήσουν».

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη τζογάρει με την υγεία και τις ζωές όλων μας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα