Σύντομο ανέκδοτο: Αστυνομία των ΑΕΙ

Οι προεκλογικές εξαγγελίες σχεδόν κάθε κομματικού σχηματισμού είθισται να απέχουν πολύ από την κυβερνητική πρακτική, αν και όποτε το κόμμα αναλάβει την εξουσία. Όμως, στην περίπτωση του συστήματος Μητσοτάκη, όποτε ανακαλούνται στη μνήμη των ψηφοφόρων οι προεκλογικές εξαγγελίες και του ίδιου του πρωθυπουργού και των στενών συνεργατών του, προκαλείται θυμηδία.

Ειδικά για το ζήτημα της κατάστασης που επικρατεί στα ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης -και, δη, για την ασφάλεια φοιτητών και καθηγητών και την πάταξη της εγκληματικότητας- ο κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε τα πάντα και παρείχε στους φορολογούμενους πολίτες κάτι λιγότερο από τίποτε. Οι επιθέσεις και οι τραμπουκισμοί βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη, για τον πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης οι αναρχικοί κυκλοφόρησαν ακόμα και κηδειόσημα και μόλις χθες στο πολύπαθο Οικονομικό Πανεπιστήμιο των Αθηνών καθηγητής έφαγε ξύλο από αγνώστους την ώρα που παρέδιδε μάθημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο διορισμός του Αγγελου Συρίγου στη θέση του υφυπουργού Παιδείας, μεταξύ άλλων, είχε και αυτή τη στόχευση: δηλαδή, αρχικά να μειωθεί και στη συνέχεια να μηδενιστεί η παραβατικότητα στους χώρους των ΑΕΙ, με τη σύσταση πανεπιστημιακής αστυνομίας και με μια σειρά από άλλες πρωτοβουλίες. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που γνωρίζουμε όλοι: Ο κ. Συρίγος μέχρι σήμερα έχει προσφέρει μια σειρά από λεκτικές καταδίκες της παραβατικότητας στα ΑΕΙ και διάφορες διαπιστώσεις, που ελάχιστους ενδιαφέρουν.

Η πανεπιστημιακή αστυνομία δείχνει να έχει αναβληθεί για τις… ελληνικές καλένδες (μια ημερομηνία πολύ κοντά στο ποτέ), ενώ οι διευκολύνσεις που παρέχει το κράτος προς το τραμπουκικό παρακράτος συνεχίζονται, με έξοδα των φορολογούμενων πολιτών. Στις διευκολύνσεις περιλαμβάνεται και η λειτουργία αναρχικής ιστοσελίδας μέσα σε πανεπιστημιακό χώρο, τα κόστη συντηρήσεως της οποίας πληρώνει το πανεπιστήμιο!

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φαντασία για να εντοπίσει κάποιος τη ρίζα του κακού και σε αυτό το μείζον για την κοινωνία μας θέμα: Στην κυβέρνηση υπάρχει έλλειμμα και πολιτικής βούλησης αλλά και ικανότητας να έρθει κάποιο σημαντικό έργο εις πέρας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα