Η κάνναβη αποβλακώνει

Τελικά συμβαίνει αυτό που πίστευαν οι περισσότεροι, αλλά τμήμα της σύγχρονης «ελίτ» αρνούνταν κατηγορηματικά. Η χρήση κάνναβης αποβλακώνει. Βλάπτει σοβαρά τις εγκεφαλικές λειτουργίες, επηρεάζει την κρίση των ανθρώπων, την ικανότητα να θυμούνται γεγονότα και πληροφορίες, να ελέγχουν τα συναισθήματά τους κ.ά.

Σε πρόσφατα δημοσιευθείσα επισκόπηση μεγάλου αριθμού μελετών, την οποία αναφέρει άρθρο στην ιστοσελίδα του αμερικανικού πρακτορείου ειδήσεων CNN, αναφέρονται με λεπτομέρειες οι ζημιές που προκαλεί στην εγκεφαλική λειτουργία των ανθρώπων (και ειδικά των νέων) η γνωστή… φούντα, την οποία προσπαθούσε συστηματικά να νομιμοποιήσει ο δυσπερίγραπτος και μοιραίος για την Ελλάδα Γιώργος Παπανδρέου.

Στο σχετικό άρθρο του CNN.com αναφέρεται ότι εξετάστηκαν συνολικά μελέτες που έγιναν σε περισσότερους από 43.000 ανθρώπους και διαπιστώθηκε ότι η τετραϋδροκανναβινόλη (THC), η βασική ψυχοδραστική ένωση στην κάνναβη, προκαλεί αρνητικό αντίκτυπο στα υψηλότερα επίπεδα σκέψης του εγκεφάλου. Αυτές οι λειτουργίες που επηρεάζονται περιλαμβάνουν την ικανότητα λήψης αποφάσεων, μνήμης σημαντικών δεδομένων, σχεδιασμού, οργάνωσης και επίλυσης προβλημάτων, καθώς και ελέγχου συναισθημάτων και συμπεριφοράς. Επίσης, διατυπώνεται αμφιβολία αν οι ζημιές που προκαλεί η κάνναβη είναι ιάσιμες ή αναστρέψιμες.

Αυτή ακριβώς η ψυχοδραστική ένωση, η THC, κατάφερε όχι μόνο να κυκλοφορεί στα πνευμόνια, στο αίμα και στα κύτταρα της ελληνικής νεολαίας, αλλά και να… νομιμοποιηθεί. Το 2021 ο Άδωνις Γεωργιάδης έφερε προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο «Παραγωγή, εξαγωγή και διάθεση τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης του είδους Cannabis Sativa L περιεκτικότητας σε τετραϋδροκανναβινόλη (THC) άνω του 0,2%». Μίλησε με θέρμη υπέρ της φαρμακευτικής κάνναβης και εκθείασε για την εργασία που ήδη είχε κάνει για το θέμα ο Νίκος Καρανίκας, πρώην σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης κατάφερε να εγκριθεί το νομοσχέδιο για τη φαρμακευτική κάνναβη περιεκτικότητας σε τετραϋδροκανναβινόλη (THC) άνω του 0,2%, το οποίο έγινε νόμος του κράτους (4801/2021).

Είναι προφανές γιατί θέλουν να αποβλακώσουν τους νέους με τις φούντες και τα χασίσια και τις λοιπές ουσίες. Ποντάρουν την πολιτική τους καριέρα στην αποβλάκωση του λαού.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα