Ουκρανικό ζήτημα και υποκρισία της Ε.Ε.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, στη διένεξη της Ρωσίας με την Ουκρανία, παίρνει άμεσα σαφείς θέσεις: η Ουκρανία έχει δίκιο σε όλα και η Ρωσία είναι η χώρα που ευθύνεται για όλα. Οι φιλοουκρανικές δηλώσεις των αξιωματούχων της Ε.Ε. είναι τόσο πολλές ώστε μπορούν να γεμίσουν δεκάδες σελίδες και τα όργανα της Ένωσης δεν έχουν πάψει να συνεδριάζουν σχετικά με τα «πακέτα» κυρώσεων που θα επιβάλουν στη Ρωσία.

Οι ΗΠΑ μαζί με την Ε.Ε., με την πολιτική που έχουν επιλέξει να ασκούν όσον αφορά τη Ρωσία διαπράττουν το μνημειώδες λάθος να τη σπρώχνουν στην αγκαλιά της Κίνας – κάτι το οποίο θα ενισχύσει έτι περαιτέρω τη θέση της ασιατικής αυτοκρατορίας στην παγκόσμια σκακιέρα.

Τα παραπάνω είναι αυτονόητα και δεν χρήζουν περαιτέρω ανάλυσης. Ούτως ή άλλως, η λογική δεν είναι πάντοτε ο βασικός παράγοντας διαμόρφωσης της πολιτικής – τουλάχιστον η λογική, όπως διαμορφώνεται σε συνάρτηση με την ηθική και την αρετή.

Αυτό, όμως, που αξίζει να σχολιαστεί σε σχέση με τα προαναφερθέντα είναι η δυσαναλογία των ευρωπαϊκών αντιδράσεων στη ρωσοουκρανική διένεξη και στα ελληνοτουρκικά.

Η τουρκική κυβέρνηση έχει στείλει επιστολή στον ΟΗΕ στην οποία αμφισβητεί την κυριαρχία ελληνικών νησιών! Την Πέμπτη, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε: «Στην επιστολή που γράψαμε αναφέραμε πως η Ελλάδα παραβιάζει τους όρους των Συνθηκών. Αυτά τα νησιά δόθηκαν υπό όρους και σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν αλλάξει στάση, τότε είναι συζητήσιμη η κυριαρχία των νησιών αυτών. Διότι παραβιάζετε τους όρους. Στείλαμε τις επιστολές μας. Θα παρακολουθούμε το ζήτημα αυτό. Αν χρειαστεί, θα κάνουμε τις τελευταίες μας προειδοποιήσεις και μετά ξεκινάει αυτή η συζήτηση».

Η αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην αμφισβήτηση της κυριαρχίας νησιών ενός μέλους της, όπως η Ελλάδα, από χώρα μη μέλος της Ε.Ε., ήταν ανύπαρκτη. Ενώ για την Ουκρανία και τη Ρωσία είναι άπαντες λαλίστατοι και δεν απέχουν πολύ (τουλάχιστον στα… λόγια) από το να φορέσουν το χακί και να πάνε στο μέτωπο να πολεμήσουν τους Ρώσους, κάνουν «γαργάρα», όπως λέει ο λαός μας, τις τουρκικές αθλιότητες. Δεν έχουν παγώσει ούτε μισό ευρώ από τα κονδύλια που εισπράττει κάθε χρόνο το κράτος-συμμορία από τα ευρωπαϊκά ταμεία.

Η Ε.Ε., με την αδράνειά της, μας στέλνει διαρκώς το μήνυμα ότι δεν μπορούμε και δεν πρέπει να ποντάρουμε σε εκείνη τα ζητήματα της εθνικής κυριαρχίας μας. Δεν μπορούμε να στηριζόμαστε στην Ε.Ε. για τίποτε. Ό,τι έχουμε και ό,τι επιθυμούμε να διατηρήσουμε αλώβητο πρέπει να το υπερασπιστούμε με τα όπλα μας, με το πνεύμα και το σώμα μας, με την εργασία και την επινοητικότητά μας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα