ΥΠΕΞ κατώτερο των περιστάσεων

Το υπουργείο Εξωτερικών, αντί να ζητήσει τον λόγο από την κυβέρνηση της Ουκρανίας για τη δολοφονία ενός Έλληνα (και όχι δύο Ελλήνων, όπως υποστήριξε το ΥΠΕΞ ατυχώς) και τον βαρύ τραυματισμό άλλων δύο από Ουκρανούς στρατιώτες, διασύρει την πατρίδα με μια ανακοίνωση δουλοπρεπή και φοβική, που υιοθετεί την εκδοχή των δολοφόνων.

Το πιο εξωφρενικό σημείο της ανακοίνωσης του υπουργείου Εξωτερικών είναι η αρχή της: «Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για τον αιφνίδιο θάνατο δύο ομογενών και τον βαρύ τραυματισμό άλλων δύο στο χωριό Γράνιτσα, το οποίο βρίσκεται πλησίον της γραμμής επαφής στην ανατολική Ουκρανία». Η δολοφονία Ελλήνων της Ουκρανίας από στρατιώτες χαρακτηρίζεται… αιφνίδιος θάνατος, λες και οι αδελφοί μας πέθαναν από έμφραγμα ή εγκεφαλικό επεισόδιο.

Από τη συνέχεια της ανακοίνωσης φαίνεται ότι είναι τόσο μεγάλος ο τρόμος του κ. Δένδια μην τυχόν και παρεξηγηθούν οι εντολοδότες της ουκρανικής κυβέρνησης, οι ΗΠΑ και η Ε.Ε., ώστε σπεύδει να υιοθετήσει τη θέση του ουκρανικού στρατού, δηλαδή της… εργοδοσίας των δολοφόνων: «Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, υπεύθυνοι της διπλής ανθρωποκτονίας είναι τρεις στρατιώτες του ουκρανικού στρατού, οι οποίοι συνεπλάκησαν με τους ανωτέρω ομογενείς για ασήμαντη αιτία».

Και στο φινάλε του κατάπτυστου κειμένου της ανακοίνωσης μια επιπλέον θλιβερή πινελιά: «Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας έχει ζητήσει να μιλήσει τηλεφωνικώς με τον Ουκρανό ομόλογό του Dmytro Kuleba, προκειμένου να τονιστεί, εκ νέου, η ανάγκη προστασίας της ελληνικής κοινότητας στην Ουκρανία».

Ο κ. Δένδιας με τα παραπάνω μας ενημερώνει ότι όχι μόνο δεν έχει καταδεχτεί ο Ουκρανός ομόλογός του να του μιλήσει ακόμα, αλλά, όταν μιλήσουν, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών δεν πρόκειται να του ζητήσει εξηγήσεις για τη δολοφονία του Έλληνα από Ουκρανούς στρατιώτες, αλλά θα του τονίσει την ανάγκη να προστατευτεί η ελληνική κοινότητα…

Αφού η κυβέρνηση δεν θέλει και δεν μπορεί να κάνει πράξεις για να προστατεύσει το έθνος, τουλάχιστον ας μην το εξευτελίζει δημοσιοποιώντας τέτοια κωμικοτραγικά κείμενα σαν αυτό της ανακοίνωσης για τη δολοφονία του ομογενούς της Ουκρανίας. Ας σβήσει την ανακοίνωση και στη θέση της είτε να βάλει κάτι αξιοπρεπές είτε τίποτε.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα