Τα αρνητικά ρεκόρ της κυβέρνησης

Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν αρχίσει να ξεφορτώνονται τον ζυγό των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν λόγω της πανδημίας και η Ελλάδα ακολουθεί ασθμαίνουσα και… καταϊδρωμένη. Έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα, οι υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. θα έχουν επιστρέψει πλήρως σε αυτό που θεωρείται (και είναι) κανονικότητα και η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα συνεχίσει να ανακοινώνει καθημερινά δεκάδες νεκρούς από τον κορονοϊό και να επιβάλλει πρόστιμα σε πένητες, ηλικιωμένους ανεμβολίαστους.

Χαρακτηριστικά της καθυστέρησης της χώρας μας να απαλλαγεί από το βάρος των απαγορεύσεων είναι όσα είπε την Πέμπτη στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τις εξελίξεις στο θέμα του κορονοϊού η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου: «Για καιρό θα συνυπάρχουμε με τον ιό και με την τωρινή εικόνα, και είναι λάθος να θεωρήσουμε ότι η πανδημία τελειώνει. Δεν είμαστε έτοιμοι να ακολουθήσουμε το παράδειγμα άλλων χωρών και να πάμε στην άρση όλων των περιοριστικών μέτρων».

Το γεγονός ότι δεν είμαστε «έτοιμοι» να ακολουθήσουμε το παράδειγμα άλλων χωρών δεν οφείλεται σε καπρίτσιο της τύχης, σε μετάλλαξη που έπληξε μόνο τη χώρα μας ή στην απειθαρχία του ελληνικού λαού, αλλά στους χειρισμούς της κυβέρνησης, που διαχειρίστηκε το ζήτημα της πανδημίας. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποφάσισε να τηρήσει εξαιρετικά σκληρή γραμμή στα περιοριστικά μέτρα, να απειλήσει τον λαό με οικονομικά αντίποινα για τη μη συμμόρφωση στα μέτρα που θέσπιζε με κοινές υπουργικές αποφάσεις, να δημιουργήσει πολίτες δύο ταχυτήτων, τους εμβολιασμένους και τους ανεμβολίαστους, και να προκαλέσει χάος στο ΕΣΥ με τις αναστολές εργασίας στους γιατρούς και τους νοσηλευτές που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Έχουν γίνει πλέον συνήθεια οι καταγραφές κακών επιδόσεων από την κυβέρνηση Μητσοτάκη στον χειρισμό των κρίσεων που κατά καιρούς αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Στις πυρκαγιές του 2021 κάηκαν περίπου 1.300.000 στρέμματα δασικών εκτάσεων – όσα έχουν καεί συνολικά την τελευταία 8ετία! Ρεκόρ έχει κάνει η κυβέρνηση και στο χρέος της χώρας και στο ποσοστό του επί του ΑΕΠ.

Οι «άριστοι» του Κ. Μητσοτάκη στην πράξη αποδεικνύονται κουμπούρες…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα