Ούτε χιλιοστό στους Τούρκους!

Δεν ορίζουμε το παρελθόν, αλλά νοηματοδοτούμε τη σημασία του. Ούτε μπορούμε να καθορίσουμε το μέλλον, αλλά να το επηρεάσουμε με τα έργα, τους λόγους και τις σκέψεις που κάνουμε στο παρόν. Αυτό ισχύει και σε προσωπικό και σε εθνικό επίπεδο.

Τα παραπάνω αναφέρονται στους ασεβείς πόθους των Τούρκων για «συνεκμετάλλευση» του Αιγαίου, αλλά και σε κύκλους εντός Ελλάδας που, μάλλον, καλοβλέπουν μια τέτοια εξέλιξη.

Ως γνωστόν, την Τετάρτη ο υπουργός Αμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, μιλώντας σε Τούρκους δημοσιογράφους, δήλωσε ότι στη συνάντησή του με τον Ελληνα ομόλογό του Νίκο Παναγιωτόπουλο συζητήθηκε η «συνεκμετάλλευση» του Αιγαίου και ο κ. Παναγιωτόπουλος έδωσε μια «θετική απάντηση». Η δήλωση Ακάρ αρχικά προκάλεσε αναταραχή, αλλά ο υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Παναγιωτόπουλος -έστω και με μεγάλη καθυστέρηση- διέψευσε με γραπτή δήλωσή του τα περί συζήτησης για «συνεκμετάλλευση», και η «δημοκρατία», όπως επισήμανε και χθες σε άρθρο της, «για λόγους αρχής, αλλά και για εθνικούς λόγους θεωρεί ότι αληθές είναι αυτό που λέει ο Ελληνας υπουργός και κατατάσσει στην κατηγορία της προβοκάτσιας τις δηλώσεις Ακάρ».

Ωστόσο, καλό είναι, για λόγους ιστορικούς και αξιακούς, να επισημανθούν τα ακόλουθα: Η «συνεκμετάλλευση» του Αιγαίου με την Τουρκία δεν είναι ένα θέμα που αφορά τη δική μας γενεά. Τα εδάφη και οι θάλασσες της πατρίδας μας δεν απελευθερώθηκαν από εμάς. Για να φτάσουμε εμείς να τα ορίζουμε και να κινούμεθα εντός των ορίων τους, δίχως να ζητάμε την άδεια οποιουδήποτε, θυσιάστηκαν εκατομμύρια Ελληνες πριν από εμάς και -Θεού θέλοντος- θα γεννηθούν έπειτα από εμάς μυριάδες γενιές ακόμα στις οποίες οφείλουμε να παραδώσουμε μια χώρα ισχυρότερη και μεγαλύτερη από εκείνη που παραλάβαμε.

Είναι ανήθικο και μικροπρεπές να προδίδουμε τους αγώνες των παλαιότερων και να παραδίδουμε την περιουσία των ερχόμενων Ελλήνων για να βολευτούμε σε μια μίζερη πραγματικότητα, σε μια εμπόλεμη ειρήνη με έναν εγκληματικό γείτονα, ο οποίος θα κλιμακώνει τις προκλήσεις του και θα αυξάνει τις απαιτήσεις του όσο βλέπει εμάς να ενδίδουμε στους εκβιασμούς του.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα