Ευκαιρίες για λίγους, εξαθλίωση για πολλούς

«Διαχειριστήκαμε τις κρίσεις με υπευθυνότητα, σοβαρότητα και ειλικρίνεια, και παρά τις μεγάλες δυσκολίες τις μετατρέψαμε σε ευκαιρίες» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη. Η φράση του είναι αληθής, αλλά δεν αφορά το σύνολο της κοινωνίας. Ισχύει για μια ολιγοπρόσωπη ομάδα στην κορυφή της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας, όχι για τον λαό.

Ο λαός αυτή την περίοδο δεν διάγει περίοδο με… ευκαιρίες αλλά με κινδύνους, θανατικό που χτυπάει σε κάθε γειτονιά, στερήσεις και περιορισμό των ελευθεριών του. Ο κ. Μητσοτάκης και οι συν αυτώ έχουν δημιουργήσει μια πραγματική δυστοπία, η οποία με την πάροδο του χρόνου εξελίσσεται σε εφιάλτη. Στο μείζον θέμα της πανδημίας οι δυσκολίες για τις οποίες μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μετουσιώθηκαν σε ευκαιρίες αλλά σε θάνατο. Μέχρι σήμερα τα πρωτοφανή, άγρια περιοριστικά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση Μητσοτάκη με την αρωγή μιας ομάδας προθύμων «ειδικών» έχουν οδηγήσει σε 27.684 θανάτους Ελλήνων από Covid-19. Η πατρίδα μας βρίσκεται στην 25η θέση της παγκόσμιας κατάταξης σε θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού (σε σύνολο 227), ενώ η Σουηδία που δεν περιόρισε τις ελευθερίες των πολιτών της βρίσκεται στην 57η θέση!

Επίσης, το ζήτημα του χρέους πρόκειται να αναδειχθεί σε πανδημία για την οποία δεν θα υπάρχει ούτε αντίδοτο ούτε κάποια άλλη «θεραπεία». Η Ελλάδα, σύμφωνα με τα δεδομένα της Eurostat, κατέκτησε, με διαφορά, την πρώτη θέση στο «πρωτάθλημα» του δημόσιου χρέους και στο τρίτο τρίμηνο του 2021, το οποίο διαμορφώθηκε στο 200,7% του ΑΕΠ. Το χρέος σε συνδυασμό με το φοβερό κύμα ακρίβειας που πλήττει καίρια την κοινωνία μας είναι ακόμα ένα επίτευγμα της κυβέρνησης των «αρίστων».

Ακόμα μια ευκαιρία που εκμεταλλεύτηκε η κυβέρνηση Μητσοτάκη ήταν να βάλει την πατρίδα μας σε μεγάλες οικονομικές και διπλωματικές – γεωπολιτικές περιπέτειες παίρνοντας, άνευ ουδενός ανταλλάγματος, μια ανεξήγητα φορτισμένη και μαχητική θέση στον ρωσοουκρανικό πόλεμο.

Οι ευκαιρίες του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η εξαθλίωση των πολλών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα