Ένας πρωθυπουργός που είναι «αλλού»…

Ο κόσμος γύρω του καταρρέει και εκείνος παίζει αμέριμνος τένις. Αυτή την εικόνα σχηματίζουν σήμερα οι αναγνώστες της «δημοκρατίας», που, από τη μια, ενημερώνονται για τα χειροπιαστά τεκμήρια ότι η απόσταση κυβέρνησης και λαού μεγαλώνει και, από την άλλη, βλέπουν τον πρωθυπουργό να παίζει τένις, λες και ο βίος όλων μας είναι ανέφελος και όλα τα προβλήματα της χώρας λυμένα.

Η δημοσκόπηση της Realpolls, το πρώτο μέρος της οποίας δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα μας, δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών των πολιτικών εξελίξεων. Η λαϊκή στήριξη των κυβερνητικών επιλογών μειώνεται ταχύτατα. Το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας αυτήν την στιγμή βρίσκεται στο 29% και όλα δείχνουν ότι η… καθίζηση θα συνεχιστεί. Οι θάνατοι από την πανδημία, που δεν λένε να μειωθούν, η οικτρή κατάσταση της οικονομίας, η επέλαση της ακρίβειας, οι εξωφρενικές αυξήσεις στο κόστος της ενέργειας και η αδράνεια της κυβέρνησης όσον αφορά τη ραγδαία πτώση του βιοτικού επιπέδου του λαού εγγυώνται μια περαιτέρω πτώση στα ποσοστά και της δημοφιλίας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και της εκλογικής ισχύος του κυβερνώντος κόμματος.

Επιπλέον, δεν έχουν περάσει απαρατήρητες από τον λαό και οι αχαρακτήριστα πρόχειρες και ετερόφωτες πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση στις διεθνείς σχέσεις της χώρας – ειδικά στον ρωσοουκρανικό πόλεμο. Οπως δείχνουν τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Realpolls, οι πολίτες είναι αρνητικοί απέναντι στη χουλιγκανική προσέγγιση της κυβέρνησης στον ρωσοουκρανικό πόλεμο. Δεν συμφωνούν με την αποστολή των όπλων στην Ουκρανία και δεν συμφωνούν με την πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη να καλέσει τον πρόεδρο της Ουκρανίας Β. Ζελένσκι να μιλήσει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Όμως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποδείξει με την πολιτική που εφαρμόζει ότι η άποψη των πολλών δεν τον ενδιαφέρει – ειδικά αν οι πολλοί δεν συμφωνούν μαζί του. Ο πρωθυπουργός ενδιαφέρεται μόνο να δείχνει αρεστός στους κύκλους συμφερόντων που τον έφεραν και τον διατηρούν στην εξουσία. Και, έχοντας αυτά τα μυαλά, οδηγεί τη χώρα στον γκρεμό, τους πολίτες στην απελπισία και το κόμμα του σε συρρίκνωση.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα