Να υπερασπιστούμε την Αγία Σοφία!

Οι Τούρκοι κατέστρεψαν την αυτοκρατορική πύλη στην Αγια-Σοφιά και η περιβόητη διεθνής κοινότητα κωφεύει. Το ίδιο κάνει και η ελληνική κυβέρνηση, η οποία περιορίστηκε σε μια χλιαρή ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών. Οι φωτογραφικές αποδείξεις της βεβήλωσης δεν φαίνεται να συγκινούν εκείνους που θα έπρεπε να έχουν κινήσει γη και ουρανό για να τιμωρηθούν οι Τούρκοι για τις αθλιότητες που διαπράττονται στον πάνσεπτο ιερό ναό.

Το μεγάλο κακό άρχισε το 2020, όταν ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν αποφάσισε να μετατρέψει την Αγία Σοφία από μουσείο σε τζαμί. Άκουγε αδιάφορος όσα ψέλλιζαν διάφοροι Ελληνες αξιωματούχοι περί της ανάγκης προστασίας του χαρακτήρα της Αγίας Σοφίας επειδή αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Οι Ευρωπαίοι δεν έκοψαν ούτε ένα ευρώ από τις γενναίες επιχορηγήσεις που χαρίζουν στην Τουρκία.

Η ελληνική κυβέρνηση, που πουλάει εύκολα τσαμπουκά στη Ρωσία για την εισβολή της στην Ουκρανία, έσκυψε το κεφάλι και κατέβασε τα… αυτιά στον μεγαλομανή, ημιπαράφρονα Ερντογάν. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει να λησμόνησε ότι η «σωστή πλευρά της Ιστορίας» είναι εκείνη όπου βρίσκονται η ψυχή του έθνους μας και η καρδιά της Ορθοδοξίας, στην Αγία Σοφία στη Βασιλεύουσα.

Τώρα που έχει γίνει τζαμί η Αγία Σοφία οι ισλαμιστές κάνουν ό,τι τους καπνίσει επειδή γνωρίζουν ότι κανείς δεν θα έχει το ηθικό ανάστημα και το θάρρος να τους επιβάλει κυρώσεις για όσα κάνουν. Και, κακά τα ψέματα, μπροστάρηδες στην εκστρατεία υπεράσπισης της Αγίας Σοφίας οφείλουμε να είμαστε εμείς οι Ελληνες, μια και μόνο εμείς είμαστε οι νόμιμοι κληρονόμοι του ονόματος και των συμβόλων της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.

Γιατί η κυβέρνηση δεν θέτει βέτο στις χρηματοδοτήσεις της Τουρκίας από την Ε.Ε.; Γιατί η υπουργός πολιτισμού κυρία Μενδώνη δεν ακυρώνει άμεσα όσες πολιτιστικές συνεργασίες υπάρχουν ή σχεδιάζονται να γίνουν με την Τουρκία; Γιατί δεν απελαύνουμε Τούρκους διπλωμάτες; Μόνο οι Ρώσοι κρίνονται ανεπιθύμητοι; Η ανύπαρκτη UNESCO για ποιον λόγο χρηματοδοτείται αδρά και από την Ελλάδα; Οι «ευαίσθητοι» Ευρωπαίοι και Αμερικανοί για ποιον λόγο αφήνουν την Τουρκία να βεβηλώνει τα όσια και τα ιερά του παγκόσμιου πολιτισμού; Η ιεραρχία της Ορθοδόξου Εκκλησίας γιατί αδρανεί;

Αυτές οι ερωτήσεις πρέπει να απαντηθούν.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα