Πώς θα μετατραπεί η Ελλάδα σε φέουδο

Η έσχατη γραμμή ανάσχεσης της γερμανικής βουλιμίας αλλά και των επεκτατικών τάσεων και αυταρχικών συμπεριφορών των «μεγάλων» στην Ε.Ε. είναι η προϋπόθεση της ομόφωνης λήψης αποφάσεων και το δικαίωμα αρνησικυρίας (βέτο) που έχουν και οι μικρές και οι μεγάλες χώρες. Η ομοφωνία απέχει από τη σχετική πλειοψηφία όσο απέχει ένα κυρίαρχο κράτος από μια… νομαρχία της Γερμανίας, της Γαλλίας ή της Ιταλίας.

Τον τελευταίο καιρό γίνεται συχνά λόγος για την «ανάγκη» μετάβασης της Ε.Ε. σ’ ένα νέο στάδιο ανάπτυξης, όπου, για να χαράσσονται πολιτικές για το παρόν και το μέλλον όλων των χωρών, δεν θα χρειάζεται ομόφωνη απόφαση, αλλά θα απαιτείται μια σχετική πλειοψηφία. Πριν από μία εβδομάδα, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι είχε δηλώσει ότι «η Ευρωπαϊκή Ενωση πρέπει να ξεπεράσει την αρχή της ομοφωνίας σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και να λαμβάνει αποφάσεις με ειδική πλειοψηφία».

Η υφυπουργός Ευρώπης και Κλίματος της Γερμανίας Αννα Λούρμαν σε συνέντευξή της στη EURACTIV αναφέρθηκε στις επιδιώξεις της χώρας της για την κατάργηση της ομοφωνίας στην Ε.Ε., λέγοντας ότι «υπάρχει μια αυξανόμενη συνειδητοποίηση στα κράτη-μέλη ότι πρέπει πραγματικά να λάβουμε μια πιο αποφασιστική κοινή στάση σε αυτό το μεταβαλλόμενο γεωπολιτικό πλαίσιο. Ως εκ τούτου, νομίζω ότι μια συζήτηση για το θέμα αυτό είναι σίγουρα δυνατή».

Ανάλογες προτάσεις έχει κάνει ο Βέλγος ευρωβουλευτής Γκι Φερχόφστατ (τέως πρόεδρος της Ομάδας των Φιλελευθέρων στο Ευρωκοινοβούλιο) επικαλούμενος τη… βραδύτητα λήψης αποφάσεων της Ε.Ε. σχετικά με τον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο.

Είναι εύκολο να φανταστεί κάποιος με πόση ταχύτητα θα προωθηθεί η τουρκική επεκτατική ατζέντα εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης αν καταργηθεί η προϋπόθεση της ομοφωνίας για τη λήψη αποφάσεων. Οι φιλότουρκοι Γερμανοί και οι χώρες που προθύμως λειτουργούν σαν «δορυφόροι» της Γερμανίας θα διαμορφώσουν μια ειδική πλειοψηφία, η οποία θα εκχωρεί ελληνική κυριαρχία στους εχθρούς μας, χωρίς να έχουμε καν δικαίωμα λόγου!

Από κυρίαρχο κράτος θα καταντήσουμε ανυπόληπτο, κουτσουρεμένο φέουδο, υποπόδιο των Γερμανών και των Τούρκων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα