Κράτος και θεσμοί σε βαθιά κρίση

Η υπόθεση της Novartis είναι σκάνδαλο κολοσσιαίων διαστάσεων. Όσοι έχουν άμεση συνέργεια σε αυτό ή έλαβαν μέρος μέσω… αντιπροσώπων προσπαθούν να πείσουν το πανελλήνιο ότι δεν υπάρχει! Η αντιστροφή της λογικής και η παρακμή έχουν πλήξει σε τέτοιον βαθμό θεσμούς και λειτουργίες της χώρας, ώστε εκείνοι που προσπαθούν να υπηρετήσουν το δημόσιο συμφέρον αποκαλύπτοντας πτυχές του σκανδάλου διώκονται ως… συνωμότες και οι αληθινά εμπλεκόμενοι υποδύονται τα θύματα, δημοκοπώντας στο Κοινοβούλιο ή περιφερόμενοι σε διάφορα φίλια προς εκείνους ΜΜΕ.

Ο βαθμός εξευτελισμού του δημόσιου βίου της Ελλάδας και μια σειράς υπηρεσιών, θεσμών και προσώπων φάνηκε και με την πρωτάκουστη υπόθεση της… απώλειας του ονοματεπώνυμου του Ανδρέα Λοβέρδου από το έγγραφο που είχε δώσει στις ελληνικές Αρχές το FBI. Το αγγλικό κείμενο ανέφερε το ονοματεπώνυμο του Ανδρέα Λοβέρδου, αλλά έλειπε από την ελληνική μετάφραση!

Στην υπόθεση μέχρι τώρα εμπλέκονται και η ελληνική Δικαιοσύνη και το υπουργείο Εξωτερικών (που έσπευσε να ρίξει τις ευθύνες στη… μεταφράστρια), καθώς και μια σειρά από πολιτικά πρόσωπα, τα οποία ακόμα και τώρα ισχυρίζονται ότι αυτό έγινε μεν, αλλά αφενός δεν έχει σημασία(!!!), αφετέρου δεν μπορούν να εξηγήσουν τη σκοπιμότητα πίσω από αυτή την πράξη.

Είναι ολοφάνερο ότι το κύκλωμα της διαφθοράς στην Ελλάδα είναι πολυπλόκαμο, έχει άφθονους πόρους για να εξαγοράζει συνειδήσεις και νιώθει σίγουρο και για το σήμερα και για το αύριο. Όλοι οι πρωταγωνιστές της σήψης και της διασπάθισης δημόσιου χρήματος δεν αισθάνονται ότι απειλούνται, διότι είναι πεπεισμένοι ότι θα τηρηθεί η μαφιόζικη αρχή της «ομερτά», της σιωπής που εξασφαλίζει η συνενοχή, για όλα τα ανομήματά τους. Επιπλέον, η αυτοπεποίθηση των… λαδιάρηδων οφείλεται και στο γεγονός ότι θεωρούν τους υπερασπιστές της νομιμότητας ανίσχυρους και τον λαό εύπιστο και εύκολα χειραγωγήσιμο. Όμως, η υπόθεση της Novartis είναι η πρώτη που θα διαψεύσει -και μάλιστα πανηγυρικά- αυτές τις εκτιμήσεις.

Το σκάνδαλο είναι μέγα, έχει πολλές «ουρές» και η αλήθεια θα έρθει στο φως.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα