30.020 νεκροί ζητούν δικαίωση!

Οι κυβερνητικοί χειρισμοί στην αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19 ήταν από τους χειρότερους παγκοσμίως. Απέτυχαν σε όλα τα επίπεδα. Το μόνο που κατάφεραν ήταν να δώσουν στην πατρίδα μας μια από τις πιο ανεπιθύμητες «διακρίσεις»: εκείνης του… πρωταθλητισμού σε νεκρούς.

Στις 12 Ιουνίου είχαν ήδη καταγραφεί από τον ΕΟΔΥ 30.020 απώλειες από κορονοϊό. Αυτό, αν συνυπολογιστεί με τον πληθυσμό της Ελλάδας, τότε θέτει τη χώρα μας στην 21η θέση παγκοσμίως στους νεκρούς ανά εκατομμύριο πληθυσμού! Η πολιτική των «αρίστων» σκόρπισε μαύρο θανατικό στην επικράτεια.

Η υπερβολική αυστηρότητα στα μέτρα, οι αδιάκοπες εμφανίσεις γραφικών προσωπικοτήτων στην τηλεόραση, που προκαλούσαν το κοινό αίσθημα και εκτόνωναν τα απωθημένα τους αντί να ενημερώνουν υπεύθυνα, καθώς και μια σειρά από άλλες αποφάσεις έφεραν τα χειρότερα στην Ελλάδα. Σε αυτά πρέπει να προστεθούν η καταστροφή της ελληνικής οικονομίας με τον υπερδανεισμό που απαιτήθηκε για την πληρωμή επιδομάτων στις επιχειρήσεις τις οποίες αποφάσισε να κλείσει η κυβέρνηση, η μεγάλη νοσηρότητα που προκλήθηκε στον πληθυσμό από την ελλιπή αντιμετώπιση των υπόλοιπων νόσων από το ΕΣΥ και οι ψυχολογικές διαταραχές που προκλήθηκαν σε μεγάλη μερίδα της κοινωνίας από τις καραντίνες και τα περιοριστικά μέτρα.

Όλα τα παραπάνω δεν συνέβησαν μόνα τους, δεν ήταν «καπρίτσιο» της εποχής, ούτε απαραίτητα. Προέκυψαν επειδή άτομα με εξουσίες τις κακοδιαχειρίστηκαν και έστρεψαν τις δυνάμεις του κράτους και της κοινωνίας σε λάθος κατεύθυνση.

Γι’ αυτό ακριβώς πρέπει να υπάρξει μέριμνα και πρωτοβουλία για να λογοδοτήσουν και όσοι έδωσαν τις πολιτικές εντολές που οδήγησαν στην πανωλεθρία των 30.020 νεκρών (στις επιχειρήσεις του Ελληνοϊταλικού και του Ελληνογερμανικού Πολέμου οι απώλειες ήταν περίπου 13.325).

Επίσης, οι Αρχές οφείλουν να εξετάσουν τον βαθμό ευθύνης των μελών των επιστημονικών επιτροπών για τις 30.020 απώλειες. Οι κουτοπονηριές με τη νομοθέτηση του ακαταδίωκτου δεν μπορούν να λειτουργήσουν όταν υπάρχουν τόσο πολλοί νεκροί που ζητούν δικαίωση.

Η αλήθεια μπορεί να αργεί να φανερωθεί, αλλά πάντοτε έρχεται στο φως. Η αλήθεια υπάρχει, ενώ το ψέμα είναι εύθραυστη κατασκευή, που διαλύεται στο πέρασμα του χρόνου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα