Το κακό παράδειγμα του πρωθυπουργού

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αρνητικό πρότυπο για την κοινωνία μας. Βρίσκεται στην κορυφή της εξουσιαστικής πυραμίδας και αντί να συμπεριφέρεται με τη μεγαθυμία και το αλληλέγγυο προς τον λαό ηγετικό πνεύμα, διοικώντας διά του παραδείγματός του, δείχνει πως η μοναδική του μέριμνα είναι να αξιοποιήσει στον μέγιστο βαθμό όλα τα προνόμια και τις ευκολίες που προβλέπονται για το αξίωμά του, αδιαφορώντας επιδεικτικά για τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός.

Ενώ στα εμπορικά καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ οι Ελληνες μετρούν και ξαναμετρούν τα ευρώ και τα λεπτά για να δουν αν επαρκούν για τα προϊόντα που έχουν βάλει στο καλάθι τους και οι οδηγοί κοιτούν με αγωνία το κοντέρ του ντεπόζιτου της βενζίνης, που αδειάζει ταχύτερα απ’ όσο αντέχει το εισόδημά τους, εκείνος χρησιμοποιεί το πρωί πρωθυπουργικό αεροσκάφος σαν ιδιωτικό… αεροταξί για να πηγαίνει βόλτες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χρησιμοποίησε το πρωθυπουργικό αεροσκάφος για να ταξιδέψει στην Αμερική και να μιλήσει σε μια τελετή αποφοίτησης πανεπιστημιακών φοιτητών, αλλά και για να παρακολουθήσει αγώνα μπάσκετ του ΝΒΑ! Πριν από λίγες ημέρες καβάλησε ξανά το πρωθυπουργικό αεροσκάφος για να μεταφερθεί μέχρι την Καλαμάτα, η οποία απέχει από την Αθήνα μόλις 237 χιλιόμετρα! Ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να πάει στην Καλαμάτα οδικώς. Ομως, αφού τις ανέσεις του κ. Μητσοτάκη τις πληρώνουν οι πένητες φορολογούμενοι, εκείνος δεν νιώθει την ανάγκη να βάλει ένα «φρένο» στον εαυτό του και επιβαρύνει τον κρατικό Προϋπολογισμό με τις πολυτελείς του συνήθειες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, την ίδια στιγμή που αγρότες περιμένουν αποζημιώσεις για καταστροφές που έχουν υποστεί ή τακτικές επιδοτήσεις, εισπράττει 8.500 ευρώ αγροτικές ενισχύσεις για αγροτεμάχια που βρίσκονται στην ιδιοκτησία του επειδή, σύμφωνα με την εκδοχή του κυβερνητικού εκπροσώπου, «δεν υπάρχει διαδικασία κάποιος να αιτηθεί εξαίρεση από αυτά τα δικαιώματα». Περίπου «αυτόματες», λοιπόν, οι εισπράξεις για τον πρωθυπουργό, αλλά για τους πολλούς προβλέπεται η συνήθης οδός της γραφειοκρατίας και της αναμονής.

Έτσι απομακρύνονται εκατομμύρια πολίτες από την πολιτική. Αποδίδουν τις συμπεριφορές Μητσοτάκη στο σύνολο του πολιτικού κόσμου. Η ευτέλεια κοστίζει σε όλους…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα