Οι αυταπάτες στα Ελληνοτουρκικά

Η κυβέρνηση, κατά καιρούς, δείχνει ότι αντιμετωπίζει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις με ασυγχώρητη προχειρότητα και αυταπάτες. Ενώ η Τουρκία δεν έχει μετακινηθεί χιλιοστό, εδώ και αιώνες, από τις θέσεις της και επιμένει στις εγκληματικές προθέσεις και τις πρακτικές της, η κυβέρνηση Μητσοτάκη δείχνει αμήχανη μπροστά σ’ αυτή την πραγματικότητα, την οποία θα έπρεπε να έχει αποδεχθεί και να σχεδιάζει καταλλήλως τις επόμενες κινήσεις της.

Ενα παράδειγμα προχειρότητας και αφέλειας ήταν η αισιόδοξη δήλωση Μητσοτάκη, έπειτα από συνάντηση που είχε με τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, για τη στάση της Τουρκίας. Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης είπε:

«Εκτιμώ ότι αυτή η προσέγγισή μας τελικά είναι η ορθή και θα μπορέσουμε να επανέλθουμε σύντομα σε πιο ήρεμα νερά, κρατώντας πάντα ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας, οι οποίοι και στις πιο δύσκολες συγκυρίες άποψή μου ήταν και είναι ότι δεν πρέπει ποτέ να κλείνουν».

Το αίτιο της αισιοδοξίας του ήταν δύο ατάκες που αντήλλαξαν οι υπουργοί Εξωτερικών Ν. Δένδιας και Μ. Τσαβούσογλου για το αν είναι ελληνικός ή… τούρκικος ο καφές και ο διάλογος του υπουργού Εθνικής Αμυνας Ν. Παναγιωτόπουλου με τον Τούρκο ομόλογό του Χ. Ακάρ στη σύνοδο των υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Και, αμέσως μετά, ο νεοσουλτάνος Ερντογάν, διεξάγοντας κανονική ψυχολογική επιχείρηση εναντίον της Ελλάδας «προσγείωσε» τους αισιόδοξους δηλώνοντας: «Δεν θα πραγματοποιηθεί αυτή η συνάντηση που προβλεπόταν για φέτος με την Ελλάδα. Τι σημαίνει αυτό; Δεν μπορεί να υπάρξει πιο ξεκάθαρο και πιο ανοιχτό μήνυμα από αυτό. Ας φροντίσει η Ελλάδα τον εαυτό της από εδώ και πέρα».

Ο κ. Μητσοτάκης νομίζει ότι η Τουρκία είναι ένα κανονικό κράτος και όχι εγκληματική οργάνωση εξοπλισμένη σαν κράτος, που βαρύνεται με εκατομμύρια φόνους εντός και εκτός των ορίων της τουρκικής επικράτειας.

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας έχει μια προκατασκευασμένη, στατική και όχι δυναμική άποψη για την άσκηση πολιτικής, και θεωρεί ότι αν σκέφτεται τα πράγματα με έναν συγκεκριμένο τρόπο τότε και αυτά εναρμονίζονται με τη δική του άποψη. Αυτό είναι μέγα λάθος, ιδιαίτερα βλαπτικό για τα εθνικά μας συμφέροντα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα