Ο λαός έχει δίκιο

Συμπληρώθηκαν τέσσερα έτη από τη σύναψη της προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών. Η συντριπτική πλειονότητα του λαού μας, η οποία αντέδρασε από την πρώτη στιγμή που ακούστηκε το σάλπισμα της οπισθοχώρησης στο ζήτημα της Μακεδονίας μας, είχε δίκιο.

Άδικο είχε η πλειονότητα του πολιτικού κόσμου που σιγόνταρε, ανέχτηκε ή προώθησε με φανατισμό την άθλια και προδοτική συμφωνία, η οποία χάρισε το ιερό όνομα της Μακεδονίας μας στους σλαβανάκατους πληθυσμούς των Σκοπίων και τους αναγνώρισε εθνότητα αλλά και γλώσσα.

Οι απλοί άνθρωποι, οι τίμια εργαζόμενοι πολίτες, οι φοιτητές, οι συνταξιούχοι, οι νέοι, τα μικρά παιδιά, τα εκατομμύρια των Ελλήνων που συμμετείχαν στα συλλαλητήρια εναντίον της κατάπτυστης συμφωνίας γνώριζαν αυτό που υποτίθεται ότι δεν μπορούσαν να φανταστούν οι «ειδικοί» και όλοι όσοι αρέσκονται να «λύνουν» εθνικά ζητήματα υποχωρώντας ατάκτως.

Οι πολλοί ήξεραν καλά ότι οι Σκοπιανοί απλώς ήθελαν να πάρουν τη δική μας υπογραφή πάνω σε μια συμφωνία που θα τους αναγνώριζε εθνότητα και γλώσσα, θα τους χάριζε όνομα και Ιστορία, κι ύστερα θα συνέχιζαν τα δικά τους, θα έπαιζαν το ίδιο… βιολί μ’ εκείνο που παίζουν εδώ και δεκαετίες: Η «Βόρεια Μακεδονία» είναι ένας όρος που χρησιμοποιεί μόνο η συμμαχία των προθύμων στην Ελλάδα. Ουδείς άλλος.

Η πλειονότητα των Ελλήνων τούς αποκαλεί Σκοπιανούς και την πατρίδα τους Σκόπια, και οι γείτονες χρησιμοποιούν στο εσωτερικό της χώρας τους και το εξωτερικό «νέτη σκέτη» τη λέξη «Μακεδονία». Πρόβλημα έχει δημιουργηθεί και με τα εμπορικά σήματα, αλλά και σε όλες τις διεθνείς διοργανώσεις, στις οποίες οι Σκοπιανοί συμμετέχουν με τα αρχικά MKD (δηλαδή «Μακεδονία»).

Επιπλέον, η τετραετία που παρήλθε από τη σύναψη της Συμφωνίας των Πρεσπών έδειξε πόσο έωλη και εκτός τόπου και χρόνου ήταν η επιχειρηματολογία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και όσων τη στήριξαν σε αυτή την άθλια επιλογή της σχετικά με τον… προσεταιρισμό των Σκοπιανών σε γεωπολιτικό – αμυντικό επίπεδο.

Τέτοια εποχή, το 2018, η «συμμαχία των προθύμων» διέδιδε ότι με τη Συμφωνία των Πρεσπών τα Σκόπια θα γίνουν «σύμμαχοί μας» και «αποφεύγουμε τον εναγκαλισμό τους με την Τουρκία». Αντί να γίνει αυτό, οι Σκοπιανοί τον Αύγουστο του 2021 υπέγραψαν πενταετή συμφωνία στρατιωτικοοικονομικής συνεργασίας με την Τουρκία και το τουρκικό κράτος είναι πλέον ο μέγας χορηγός όποιων ενόπλων δυνάμεων διαθέτει το γειτονικό κρατίδιο.

Όλες οι θετικές προβλέψεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών διαψεύσθηκαν. Όλες οι αρνητικές επιβεβαιώνονται καθημερινά. Γι’ αυτό καλό είναι οι κυβερνήσεις, αν έχουν αποθέματα θάρρους και αξιοπρέπειας, να μην πληρώνουν ειδικούς που θα τους συμβουλεύουν πώς να υποχωρούν απέναντι στους αντιπάλους, αλλά να ακούνε με προσοχή τον ελληνικό λαό. Ξέρει καλύτερα απ’ όλους τι συμφέρει το έθνος μας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα