Προστατεύστε την Εκκλησία μας!

Ο μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος σόκαρε το πανελλήνιο καταγγέλλοντας τους υπευθύνους για τον Ναό των Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού για αγυρτεία και ψευτοθαύματα.

Ο Μητροπολίτης Αργολίδος μίλησε σε ραδιοφωνική εκπομπή και, μεταξύ άλλων, είπε τα ακόλουθα για το εκκλησάκι στο οποίο προτιμούν να εκκλησιάζονται διάφορες διασημότητες της χώρας: «Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια μεγάλη πληγή που λέγεται Αγιοι Ισίδωροι του Λυκαβηττού -κι εκεί μαζεύεται πάρα πολύς κόσμος-, ότι εκεί δήθεν γίνονται θαύματα. […] Οταν λοιπόν σ’ αυτόν τον χώρο δήθεν γίνονται θαύματα κάθε μέρα και πηγαίνουν τηλεοράσεις και το δείχνουν παντού, είναι κάτι το οποίο δεν μπορώ να το χαρακτηρίσω. Είναι απαράδεκτο. […] Από τη στιγμή που υπάρχει διαφήμιση, υπάρχει αγυρτεία. […] Έχουν γίνει τρεις ανακρίσεις για την περίπτωση αυτή, είναι όλες καταπέλτης, αλλά μπήκαν στο συρτάρι γιατί επεμβαίνουν και πολιτικά πρόσωπα».

Αυτές οι πρωτοφανείς καταγγελίες φαίνεται ότι προκάλεσαν τεράστια εντύπωση σε όλους, εκτός από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών (σε ενορία της Αρχιεπισκοπής υπάγεται ο Ιερός Ναός των Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού) και την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Αντιδράσεις για τις καταγγελίες του μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκταρίου δεν έγιναν αισθητές από τον λαό επειδή δεν υπήρξαν! Είναι απαράδεκτο να αιωρούνται καταγγελίες που δύναται να προκαλέσουν κλονισμό της πίστης τμήματος του εκκλησιάσματος και η Ιεραρχία να σιωπά.

Δεν είναι υπηρεσία στον Χριστό και τον άνθρωπο η σιωπή είτε μπροστά σε ψευτοαγίους και αγύρτες είτε μπροστά σε μητροπολίτες που κάνουν ψευδείς καταγγελίες. Είτε ο μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος έχει δίκιο και οι υπεύθυνοι του Ναού των Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού πουλάνε παραμύθια για να ικανοποιούν τον εγωισμό τους και να βγάζουν χρήματα είτε έχει άδικο, οπότε συκοφαντεί αξιοσέβαστα πρόσωπα της Εκκλησίας μας.

Η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος οφείλει να κάνει το χρέος της: να ερευνήσει το θέμα σε βάθος και δίχως χρονοτριβή, και να δώσει και πειστικές απαντήσεις για την επέμβαση πολιτικών προσώπων στην αποσιώπηση της αλήθειας για την υπόθεση του Ιερού Ναού των Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα