Τα μαθηματικά της κυβέρνησης

Η προσπάθεια επικοινωνιακής διαχείρισης των κρίσεων έχει ένα όριο. Δεν αποδίδει πάντα. Αυτό δεν υπολόγισε καλά η κυβέρνηση Μητσοτάκη και κυρίως το επιτελείο των στενών συνεργατών του κ. Μητσοτάκη. Οταν τα προβλήματα αγγίζουν και τον τελευταίο Ελληνα και «πονάνε» την τσέπη του, τότε τα ωραία λόγια και οι υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα δεν προσφέρουν τίποτα. Μάλλον εξοργίζουν ακόμα περισσότερο.

Η κυβέρνηση επιδίδεται τους τελευταίους μήνες σε μια άσκηση υψηλού πολιτικού ρίσκου. Παριστάνει ότι μοιράζει λεφτά, ενώ στην πραγματικότητα δεν δίνει τίποτα. Εξαγγέλλει μέτρα στήριξης για την ακρίβεια, το ηλεκτρικό ή τη βενζίνη που είναι ανεπαρκή και δεν καλύπτουν τους πάντες. Όμως, ακόμα κι αυτά τα λίγα φτάνουν στις στέπες των δικαιούχων μήνες μετά. Λες και πρέπει να ζήσουν το μαρτύριο της σταγόνας οι φτωχότεροι που θα λάβουν 13 ή 23 ευρώ για βενζίνη για έναν μήνα.

Το περιβόητο πρόγραμμα «Fuel Pass 2» διαφημίζεται εδώ και εβδομάδες. Ανακοινώθηκε προ ημερών, αλλά η πλατφόρμα για τις δηλώσεις θα ανοίξει στο τέλος Ιουλίου. Αρα, όσοι θα βοηθηθούν θα πρέπει να περιμένουν τον Αύγουστο προκειμένου να λάβουν αυτά τα ελάχιστα ευρώ. Μέχρι τότε η κυβέρνηση καθημερινά θα λέει ότι μοιράζει χρήμα και βοηθά όσους έχουν ανάγκη.

Τα ίδια συνέβησαν και με την πλατφόρμα για την επιστροφή των αναδρομικών στο ρεύμα. Δύο μήνες πριν ανακοινώθηκε το μέτρο, και ακόμα και σήμερα σχεδόν κανείς δεν έχει πάρει χρήματα, αφού οι διαδικασίες με τις πλατφόρμες, τα ΑΦΜ και τις διασταυρώσεις δεν ολοκληρώθηκαν.

Η κυβέρνηση γνωρίζει καλά ότι προς το παρόν μοιράζει μόνο σανό! Χρήματα ακόμα κανείς δεν έχει δει, και για αυτό η οργή της κοινωνίας είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Ο Ελληνας απεχθάνεται την κοροϊδία κι ας αργεί να την καταλάβει. Γι’ αυτό επιστρατεύτηκε το νέο επικοινωνιακό όπλο του Μαξίμου, τα… περίεργα μαθηματικά. Μπας και μπερδευτεί ο κόσμος και χάψει το παραμύθι.

Με τη βοήθεια πρόθυμων (θλιβερών) μέσων ενημέρωσης πλασάρεται το γελοίο επιχείρημα ότι η κυβέρνηση με τις παρεμβάσεις της έριξε την τιμή της βενζίνης κάτω από τα 2 ευρώ! Κι όμως, αυτό υποστηρίζουν χωρίς να ντρέπονται… Με τους μυστηριώδεις μαθηματικούς υπολογισμούς τους, που μόνο μια διάνοια θα μπορούσε να παρακολουθήσει, προσπαθούν να πείσουν τον μέσο Ελληνα ότι η τιμή που βλέπει στο πρατήριο είναι μαγική εικόνα. Η αληθινή είναι άλλη, κάτω από τα 2 ευρώ.

Θυμίζουν έτσι μια άλλη κυβέρνηση, πάλι με Μητσοτάκη πρωθυπουργό, που είχε υποστηρίξει τη θρυλική άποψη ότι «0+0=14», η οποία έμεινε στην Ιστορία ως μια από τις πιο χυδαίες προσπάθειες εξαπάτησης του λαού. Για δες κάτι συμπτώσεις…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα