Η Ευρώπη σε κρίση

Η «δημοκρατία» το έγραψε από την αρχή του ρωσο-ουκρανικού πολέμου και δικαιώνεται για την πρόβλεψή της: οι κυρώσεις της Ε.Ε. σε βάρος της Ρωσίας στρέφονται κατά των Ευρωπαίων, ενώ οι Ρώσοι κερδίζουν από αυτές!

Το αμερικανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, επεξεργαζόμενο στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας, επισήμανε σε άρθρο του ότι το πλεόνασμα της Ρωσίας ήταν το μεγαλύτερο τουλάχιστον από το 1994! Στη Ρωσία οι εισαγωγές σχεδόν μηδενίστηκαν (λόγω των κυρώσεων), ενώ οι εξαγωγές ενέργειας αυξήθηκαν κατά πολύ το β’ τρίμηνο του 2022. Το ρωσικό πλεόνασμα στο εξάμηνο ανέρχεται στα $138,5 δισ.!

Επιπλέον, ένας από τους βασικούς θεωρητικούς της παγκοσμιοποίησης, ο Thomas L. Friedman, έγραψε στους «New York Times» ότι οι Ευρωπαίοι θα κληθούν τον χειμώνα να διαλέξουν αν θα φάνε ή αν θα ζεσταθούν. Συγκεκριμένα, στο άρθρο του ο Friedman εκτιμούσε τα ακόλουθα:

«Πιστεύω ότι ο πόλεμος της Ουκρανίας πρόκειται να εισέλθει σε μια νέα φάση, με βάση αυτό το γεγονός: Πολλοί Ρώσοι στρατιώτες και στρατηγοί μπορεί να είναι νεκροί, αλλά οι σταθεροί σύμμαχοι της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ είναι κουρασμένοι. Αυτός ο πόλεμος έχει ήδη συμβάλει σε μια τεράστια απότομη άνοδο των τιμών του φυσικού αερίου, της βενζίνης και των τροφίμων στην Ευρώπη – και, αν εισέλθουμε στον χειμώνα, πολλές οικογένειες στην Ευρωπαϊκή Ενωση ίσως χρειαστεί να επιλέξουν μεταξύ θέρμανσης και φαγητού».

Τα προαναφερθέντα επιβεβαιώνονται και από την πτώση της αξίας του ευρώ (που ήρθε σε σχεδόν απόλυτη ισοτιμία με το δολάριο) αλλά και από τη δήλωση του Αυστριακού καγκελάριου Καρλ Νεχάμερ, που είπε: «Αν δεν αντιμετωπίσουμε τον πληθωρισμό, θα χρειαστούμε αλκοόλ και ψυχοφάρμακα».

Είναι προφανές ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση βρίσκεται σε μια εξαιρετικά μεγάλη κρίση, από την οποία δεν υπάρχει ορατή διέξοδος.

Οι ηγεσίες των ευρωπαϊκών χωρών είναι πολύ κατώτερες των περιστάσεων και αυτό αποδεικνύεται παντού: από τις τιμές των προϊόντων, μέχρι τους πτωτικούς δείκτες γεννήσεων και τη γενικότερη κατάσταση της πάλαι ποτέ κραταιάς Ε.Ε.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα