Δεν ξεχνάμε τα μαύρα χρόνια

Καιρό τώρα επιχειρείται το απόλυτο ξέπλυμα της μαύρης εποχής των Μνημονίων. Λες και ο ελληνικός λαός υποβλήθηκε σε λοβοτομή, διάφοροι ξεπουλημένοι και πρόθυμοι χτίζουν με δόλιο τρόπο το νέο αφήγημα. Οτι τα Μνημόνια ήταν περίπου δικαιολογημένα και αναπόφευκτα. Ισως και… σωτήρια. Οσοι διαμαρτυρήθηκαν εκείνα τα χρόνια, οργίστηκαν ή βγήκαν στους δρόμους φωνάζοντας ήταν (σύμφωνα με το παραμυθάκι που σερβίρεται εντέχνως) αφελείς εχθροί των… δημοκρατικών θεσμών και παρήγαγαν επικίνδυνη τοξικότητα!

Αυτή η χυδαία προσπάθεια να ξαναγραφτεί η Ιστορία ακόμα και με τηλεοπτικά ντοκιμαντέρ, που δήθεν καταγράφουν ψύχραιμα τα γεγονότα, δεν είναι τίποτε άλλο από τη συνέχεια του «μαζί τα φάγαμε». Με στόχο την αθώωση όσων καταδικάστηκαν στη συνείδηση των Ελλήνων και την παλινόρθωση του παλαιότερου διακομματικού καθεστώτος που οδήγησε την Ελλάδα στην πλήρη υποταγή.

Το διάγγελμα του πρωθυπουργού για το (προγραμματισμένο) τέλος του καθεστώτος ενισχυμένης εποπτείας εντάσσεται σε αυτό το πλαίσιο. Ο κ. Μητσοτάκης ξέχασε ότι τα ασημικά της χώρας είναι υποθηκευμένα για 100 χρόνια και τα δεσμά των δανειστών θα μας συνοδεύουν για πολλές δεκαετίες ακόμα. Οπως ξέχασε τις ευθύνες των ελληνικών κυβερνήσεων, την εμμονή των Γερμανών και του ΔΝΤ, την καταδίκη μεγάλου μέρους της κοινωνίας στη φτώχεια.

Ομως οι ευθύνες δεν παραγράφονται κι ας μην μπήκε (κακώς) κανένας φυλακή. Η εγκληματική πολιτική των Παπανδρέου – Παπακωνσταντίνου, οι οποίοι «έθαψαν» τη χώρα και άνοιξαν την πόρτα στο ΔΝΤ, η αδιανόητη κωλοτούμπα του Σαμαρά, που από τα Ζάππεια έγινε υποτακτικός της Μέρκελ, οι φορομπηχτικές επιλογές του αλαζόνα Βενιζέλου με τη θωρακισμένη BMW, το εγκληματικό PSI που εκτέλεσε ο Παπαδήμος, τα παιχνίδια του Στουρνάρα με τους ξένους, η εγκληματική διαπραγμάτευση των Τσίπρα – Βαρουφάκη, η μέγιστη κοροϊδία με το δημοψήφισμα του 2015 και τόσα άλλα.

Κανείς δεν μπορεί να τα ξεχάσει, διότι τις συνέπειες τις ζει κάθε μέρα. Τη διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων, των νοσοκομείων και της δημόσιας υγείας, το ξεπούλημα δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, την καταστροφή των μικροομολογιούχων που είχαν εμπιστευτεί το ελληνικό κράτος, τη μετανάστευση χιλιάδων νέων ανθρώπων, την αποδυνάμωση του Στρατού, την καθυπόταξη των μέσων ενημέρωσης, το «ξεδόντιασμα» των τραπεζών, που εξακολουθούν να κλείνουν υποκαταστήματα και να αφήνουν τεράστιες περιοχές χωρίς υπηρεσίες.

Πώς να ξεχάσουμε τον ευτελισμό της εθνικής αξιοπρέπειας με τους βασανιστικούς ελέγχους της τρόικας, τις υποτιμητικές δηλώσεις για τους Ελληνες, τις ειρωνείες, τον χλευασμό, τις ακρότητες; Τους Φούχτελ και τους Τόμσεν που τριγυρνούσαν στην πατρίδα μας με ύφος κυβερνήτη και μας έκαναν μαθήματα… για να ζητήσουν συγγνώμη εκ των υστέρων για τους λανθασμένους υπολογισμούς τους!

Αυτά τα εγκλήματα τα πληρώνουμε εμείς. Οχι ο Μητσοτάκης, ο Σαμαράς, ο Τσίπρας και ο Στουρνάρας. Και δυστυχώς, θα τα πληρώνουν και τα παιδιά μας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα