Ασκοπος πόλεμος, αχρείαστες θυσίες

Οι πολίτες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης αντιμετωπίζονται από τις ηγεσίες τους σαν τροφή για τα κανόνια του υβριδικού πολέμου που διεξάγουν οι ΗΠΑ εναντίον της Ρωσίας.

Μαζί με τις εκατοντάδες εκατομμυρίων των Ευρωπαίων που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες αυτού του πολέμου, και οι Ελληνες, οι οποίοι έχουν να δουν άσπρη μέρα από το 2010. Εδώ και 12 έτη η πατρίδα μας βρίσκεται στη δίνη ενός τρομερού κυκλώνα. Πρώτα το Μνημόνιο, μετά η πανδημία του κορονοϊού και τώρα ο ρωσοουκρανικός πόλεμος.

Η γενική κατάσταση στην Ε.Ε. είναι δεινή. Το κόστος ζωής έχει αυξηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό, οι χρεώσεις για την ενέργεια έχουν πολλαπλασιαστεί και η Ρωσία απείλησε ότι αν δεν αρθούν οι κυρώσεις, θα διακοπεί η παροχή φυσικού αερίου στην Ευρώπη. Είναι προφανές ότι η ενέργεια χρησιμοποιείται από τον πρόεδρο της Ρωσίας σαν όπλο και είναι επίσης προφανές ότι αυτός ο πόλεμος, στον οποίο έχουν εμπλέξει τους λαούς τους οι Ευρωπαίοι ηγέτες, είναι αγνώστου διαρκείας.

Οι πολίτες της γηραιάς ηπείρου δεν έχουν ακριβώς αντιληφθεί ποιο είναι το ζητούμενο από όλη τούτη την περιπέτεια. Το μόνο που έχουν καταλάβει είναι ότι έχει μειωθεί δραματικά η αγοραστική δύναμή τους και είναι βέβαιο ότι τεράστια τμήματα του πληθυσμού θα εκτεθούν σε εξαιρετικά δυσάρεστες καταστάσεις (χειμωνιάτικο κρύο δίχως θέρμανση, αδυναμία αγοράς ειδών πρώτης ανάγκης κ.ά.).

Οι ανάξιες των λαών και των εθνών τους πολιτικές ηγεσίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης δεν έχουν χαράξει οδικό χάρτη στην ξέφρενη πορεία τους στο χάος. Δεν έχουν εξηγήσει στους πολίτες τι ακριβώς επιδιώκουν με την άκριτη και εν πολλοίς αυτοκτονική υιοθέτηση όσων απαιτεί το καθεστώς Ζελένσκι (δηλαδή οι ΗΠΑ).

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί με πολύ καλύτερο τρόπο από αυτόν που επέλεξε η Ε.Ε., δηλαδή με κυρώσεις που καταλήγουν να πλουτίζουν τη Ρωσία και να φτωχοποιούν με ταχύτατους ρυθμούς τους Ευρωπαίους πολίτες.

Ο πόλεμος είναι άσκοπος και οι θυσίες αχρείαστες.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα