Δεν μας αξίζει τέτοια δουλοπρέπεια

«Η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας είναι φίλη, εταίρος και υποστηρικτής μας». Αυτή η φράση, που θυμίζει το θρυλικό «Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας», ειπώθηκε από τον υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη στο δείπνο του Ελληνογερμανικού Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου στη Θεσσαλονίκη.

Η συγκεκριμένη ομιλία είναι ένα μνημείο ευτέλειας και δουλοπρέπειας προς τη Γερμανία. Ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος, δυστυχώς, δεν εκπροσωπεί μόνο τον εαυτό του, αλλά και το ελληνικό κράτος, εγκωμίασε τη Γερμανία ακριβώς για όλα όσα έπραξε σε βάρος μας με την τιμωρητική πολιτική των Μνημονίων. Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ανάπτυξης και αντιπρόεδρος της Ν.Δ. είπε ότι η Γερμανία «είναι η χώρα που με πολιτικό κόστος και των δικών της πολιτικών κράτησε την Ελλάδα στο ευρώ. […] Όμως, σήμερα μπορούμε να σας κοιτάξουμε με υπερηφάνεια και να σας πούμε ότι η Ελλάδα απεδείχθη αντάξια της εμπιστοσύνης σας».

Με βάση όσα λέει ο κ. Γεωργιάδης, κάποιος άσχετος με την πρόσφατη ελληνική Ιστορία θα σχημάτιζε την εντύπωση ότι οι Ελληνες ήταν οι «κακοί» μαθητές μιας τάξης που η Γερμανία, ως αυστηρή «δασκάλα», τους έκανε τη χάρη να τους εμπιστευτεί κι εκείνοι δεν την απογοήτευσαν.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι σε αυτή την ομιλία, που είναι από τις χειρότερες οι οποίες έχουν εκφωνηθεί ποτέ, ο κ. Γεωργιάδης θυμήθηκε ότι την περίοδο σύναψης των Μνημονίων «υπήρχαν και πρωτοσέλιδα που με παρουσίαζαν περίπου σαν “Γερμανό κατάσκοπο του Δ’ Ράιχ”».

Είναι ανάξιο για τη χώρα κυβερνητικά στελέχη και αξιωματούχοι του κυβερνώντος κόμματος να δείχνουν τόσο δουλοπρεπείς προς μια ξένη χώρα.

Τέλος, είναι εξωφρενικό να ευχαριστεί υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τα Μνημόνια, όταν η ίδια η τέως καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, ο Πολ Τόμσεν του ΔΝΤ και μια σειρά από άλλους πρωταγωνιστές της μνημονιακής περιπέτειας έχουν ζητήσει συγγνώμη για την άδικη συμπεριφορά τους προς τον ελληνικό λαό εκείνη τη μαύρη εποχή.

Η συμπεριφορά του Αδωνη Γεωργιάδη χαρακτηρίζει συνολικά την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα