Άλλα μέτρα και σταθμά για Ουκρανία και Αρμενία

Το Αζερμπαϊτζάν επιτέθηκε ξανά στην Αρμενία, αφαιρεί ζωές, παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο και αντιμετωπίζεται… βελούδινα από κράτη, συμμαχίες κρατών, ΜΜΕ και «διανοουμένους». Κατά έναν παράδοξο τρόπο τα ίδια κράτη, οι συμμαχίες κρατών, τα ΜΜΕ και οι «διανοούμενοι» ξέθαψαν το τσεκούρι του πολέμου αμέσως μόλις ο πρώτος Ρώσος στρατιώτης διάβηκε τα ουκρανικά σύνορα.

Ο δυτικός κόσμος, ο οποίοε δεν έχει πάψει να διαφημίζει πόσο πολύ αγαπά και υπερασπίζεται την αξία της ελευθερίας, δείχνει να θεωρεί ότι οι Αρμένιοι δεν αξίζουν να είναι ελεύθεροι και οι Αζέροι μπορούν να αφαιρούν όσα εδάφη και ζωές επιθυμούν από την Αρμενία.

Χαρακτηριστικά… ουδέτερη ήταν η δήλωση του ύπατου εκπροσώπου της Ε.Ε. για θέματα εξωτερικής πολιτικής Ζοζέπ Μπορέλ για την εισβολή των Αζέρων στην Αρμενία: «Σοβαρές μάχες σημειώθηκαν κατά μήκος των συνόρων Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν τις τελευταίες ώρες, με αναφορές για απώλειες ζωών. Είναι επιτακτική ανάγκη να σταματήσουν οι εχθροπραξίες και να υπάρξει επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Όλες οι δυνάμεις θα πρέπει να επιστρέψουν στις θέσεις που κατείχαν πριν από αυτήν την κλιμάκωση και η κατάπαυση του πυρός θα πρέπει να τηρηθεί πλήρως». Οι φανατικοί οπαδοί του δικαίου εξάντλησαν την αφοσίωσή τους στο πρόσωπο του Ζελένσκι και δεν τους περισσεύει ένας καλός λόγος για την Αρμενία.

Όλα τα παραπάνω, φυσικά, ισχύουν και για την Ελλάδα. Για παράδειγμα, τα ΜΜΕ, που μας καλλιεργούν διαρκώς την ιδέα ότι αξίζει να πεινάσουμε και να ξεπαγιάσουμε τον χειμώνα για «να συντριβεί ο εισβολέας Πούτιν», δεν νιώθουν το ίδιο πάθος για την αρμενική υπόθεση.

Και η δεινή -και για εμάς αλλά και για ολόκληρη την πολιτισμένη ανθρωπότητα- παράμετρος της υπόθεσης είναι ότι οι Ευρωπαίοι σιωπούν και επειδή από το Αζερμπαϊτζάν εισάγεται στην Ε.Ε. φυσικό αέριο.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι το Αζερμπαϊτζάν δεν είναι απλώς φιλική αλλά αδελφή χώρα με την Τουρκία και οι ένοπλες δυνάμεις του εξοπλίζονται και κατευθύνονται από τη χώρα του κ. Ερντογάν, που μας απειλεί.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα