Οι Γερμανοί ξανάρχονται

Η πατρίδα του Χίτλερ κάθε τόσο συντρίβεται σε παγκόσμιους πολέμους, για λίγα χρόνια προσποιείται ότι μετάνιωσε, ισχυροποιείται οικονομικά, ακολούθως εξοπλίζεται (επικαλούμενη συνήθως ως αφορμή «μέγα κίνδυνο» για τις… ελευθερίες των Ευρωπαίων) και στο τέλος ξανακάνει πόλεμο. Αυτό φαίνεται ότι σχεδιάζει ξανά, με ορίζοντα εφαρμογής το εγγύς μέλλον.

Ο καγκελάριος της Γερμανίας Ολαφ Σολτς εξήγγειλε ξανά μεγάλο εξοπλιστικό πρόγραμμα για τη χώρα του, σημειώνοντας ότι «οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις πρέπει να γίνουν ο ακρογωνιαίος λίθος της συμβατικής άμυνας στην Ευρώπη και η καλύτερα εξοπλισμένη δύναμη στην Ευρώπη» και διαβεβαίωσε τους ακροατές του για «την αποφασιστικότητα της Γερμανίας να αναλάβει ηγετική ευθύνη για την ασφάλεια της ηπείρου».

Οι χώρες που δεν έχουν ψυχοπαθολογικές εμμονές περί παγκόσμιας κυριαρχίας και ανωτερότητας, περί ανάγκης καθυπόταξης των «κατωτέρων» φυλών υποχρεούνται να βάλουν απότομο φρένο στις φιλοδοξίες των Γερμανών. Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, οι φούρνοι του Αουσβιτς, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, οι σφαγές στο Δίστομο, στα Καλάβρυτα, στην Κάντανο, στο γαλλικό χωριό Οραντούρ-σιρ-Γκλάν και στη χαράδρα Μπάμπι Γιαρ στην Ουκρανία δεν απέχουν τόσο πολύ από τις ημέρες μας.

Για την ιστορία, αξίζει να υπενθυμιστούν τα σχετικά με τους γερμανικούς εξοπλισμούς άρθρα, που προέκυψαν έπειτα από τη συμφωνία των Συμμάχων στη Διάσκεψη του Πότσνταμ (17 Ιουλίου – 2 Αυγούστου 1945), η οποία καθόρισε τη μοίρα της Γερμανίας έπειτα από τη συντριβή της στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο:

Στο κεφάλαιο Πολιτικές Αρχές διαβάζουμε ότι επιβάλλονται «ο πλήρης αφοπλισμός και αποστρατικοποίηση της Γερμανίας και η εξάλειψη ή ο έλεγχος όλης της γερμανικής βιομηχανίας που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για στρατιωτική παραγωγή. […]

Ολα τα όπλα, τα πυρομαχικά και τα πολεμικά εργαλεία και όλες οι εξειδικευμένες εγκαταστάσεις για την παραγωγή τους θα βρίσκονται στη διάθεση των Συμμάχων ή θα καταστραφούν. Θα αποτρέπεται η συντήρηση και παραγωγή όλων των αεροσκαφών και όλων των όπλων, των πυρομαχικών και των εξαρτημάτων εξοπλιστικών συστημάτων».

Η Γερμανία δεν πρέπει να επανεξοπλιστεί διότι όλοι γνωρίζουμε τι πρόκειται να κάνει με τα όπλα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα