Χειρότερα από τα Μνημόνια

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα μείνει στην Ιστορία για τα αρνητικά ρεκόρ της. Μέσα στην τριετία που έχει αναλάβει την εξουσία στην Ελλάδα έχει καταγραφεί ρεκόρ ακρίβειας στα ράφια και στους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ, ρεκόρ θανάτων από κορονοϊό, ρεκόρ ανασφάλειας, ανέχειας, φτώχειας και αυταρχικής πολιτικής. Ηταν πραγματικά δύσκολο να προβλέψει κάποιος πόσο άσχημα θα εξελίσσονταν τα πράγματα και πως το κακό που ζούσαμε επί τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα θα γινόταν ακόμα χειρότερο.

Είναι πολλά τα χρόνια που οι Ελληνες μετρούν απώλειες, κάνουν άσκοπες θυσίες, αλλάζουν προς το χειρότερο τον τρόπο ζωής τους και βλέπουν τις ηγεσίες να καλοπερνούν.

Η μνημονιακή περίοδος, η οποία αποτελεί μία από τις οδυνηρότερες της σύγχρονης ελληνικής Ιστορίας, ήταν εξαιρετικά χρήσιμη για τον ξένο παράγοντα. Με την τιμωρητική πολιτική των πιστωτών επιτεύχθηκε η υποτίμηση των περιουσιακών στοιχείων της πατρίδας και της εργασίας των Ελλήνων, κι έτσι η ελληνική γη θα μπορούσε να αποτελέσει εύκολα λάφυρο των ξένων αρπακτικών και οι Ελληνες να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό ή να μείνουν εδώ να εργαστούν για ένα ξεροκόμματο.

Η φτωχοποίηση του λαού μας μέσω των Μνημονίων ήταν επίσης απαραίτητη για να δεθεί ακόμα πιο σφιχτά ο βρόχος της ξενοκρατίας γύρω από τον λαιμό της Ελλάδας. Τώρα υφίσταται τις συνέπειες όλων των προαναφερθέντων και έχουν επιπλέον προστεθεί οι καταστροφές που προκάλεσαν οι ολέθριες επιλογές της κυβέρνησης – τόσο στον οικονομικό τομέα όσο και στην αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και στις ευρύτερες διπλωματικές και γεωπολιτικές κινήσεις της.

Η οικονομία είναι καθημαγμένη. Η φτωχοποίηση των Ελλήνων έχει προχωρήσει τόσο ώστε να βρισκόμαστε στα πρόθυρα της ανθρωπιστικής κρίσης. Η αγοραστική δύναμη των πολιτών βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση. Προϊόντα υπάρχουν, αλλά λίγοι είναι πλέον εκείνοι που δεν υπολογίζουν μέχρι και το τελευταίο σεντ, ώστε να κάνουν τις αγορές των απολύτως απαραίτητων.

Βρισκόμαστε σε κατάσταση χειρότερη κι από εκείνη που περάσαμε στα πρώτα μνημονιακά χρόνια. Κι αυτή η κατάντια φέρει πάνω της τη βαριά σφραγίδα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα