«Φτήνυνε» η ζωή στην Ελλάδα

Ο Δημήτρης Λιγνάδης προφυλακίστηκε ως ύποπτος και αφέθηκε ελεύθερος, όταν κρίθηκε ένοχος για βιασμούς ανηλίκων. Ενας 63χρονος που είχε καταδικαστεί για αποπλάνηση ανηλίκων αποφυλακίστηκε το 2020 και συνελήφθη ξανά, στον Αγιο Παντελεήμονα, με την κατηγορία βιασμού τριών ανηλίκων αγοριών ηλικίας 8 έως 12 ετών!

Ο νόμος και τα δικαστήρια αντιμετωπίζουν με εξαιρετική επιείκεια εγκληματίες όπως ο Λιγνάδης, ο 63χρονος παιδεραστής και χιλιάδες άλλοι κακούργοι. Κι επειδή οι νόμοι που ισχύουν για τις περιπτώσεις κακούργων που πέφτουν στα μαλακά ισχύουν για όλους, ουδείς πρέπει να αποκλείσει το ενδεχόμενο να κυκλοφορούν ελεύθεροι μετά την πάροδο βραχέος χρονικού διαστήματος όλοι οι εμπλεκόμενοι στο παιδεραστικό κύκλωμα που βίαζε το 12χρονο κοριτσάκι στον Κολωνό.

Οι βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου, με τους νόμους που ψηφίζουν, δείχνουν ότι έχουν υποτιμήσει την αξία της ανθρώπινης ζωής αλλά και την τιμή και την αξιοπρέπεια των Ελλήνων. Με τους επιεικείς (για τους εγκληματίες) νόμους που θεσμοθετούν στέλνουν το μήνυμα στους παραβατικούς να δοκιμάσουν να εκμεταλλευτούν όσο πιο βάναυσα, άγρια και ανελέητα μπορούν την κοινωνία, διότι ουσιαστικά θα μείνουν ατιμώρητοι.

Τα ισόβια στην Ελλάδα δεν είναι ισόβια. Ολα τα ανθρωπόμορφα τέρατα που έχουν διαπράξει ειδεχθή εγκλήματα έχουν δικαίωμα να ζητήσουν άδειες αλλά και να αποφυλακιστούν προτού καν παρέλθει εικοσαετία. Επιπλέον, η διάπραξη αδικημάτων πλημμεληματικού χαρακτήρα (όπως η κλοπή) δυσκολότερα οδηγεί στη φυλακή παρά στην ελευθερία! Γι’ αυτό άλλωστε έχει λάβει τέτοια έκταση η εγκληματικότητα στη χώρα μας.

Το ενδιαφέρον των κομμάτων για τα θύματα και οι υποσχέσεις για «αυστηροποίηση» της νομοθεσίας είναι πλέον μια πάγια προεκλογική εθιμοτυπία, η οποία λησμονείται την επομένη της εκλογικής αναμέτρησης.

Είναι δύσκολο να εξηγηθούν τα κίνητρα των πολιτικών δυνάμεων για την επίδειξη τόσο μεγάλης συμπάθειας στον κόσμο του εγκλήματος και τέτοιας ανοιχτής εχθρότητας προς τους νομοταγείς πολίτες. Όμως είναι πολύ εύκολο να αναλυθεί η επίπτωση των… προτιμήσεων που έχουν οι νομοθέτες – κι αυτή η επίπτωση είναι αρνητική για το σύνολο της κοινωνίας.

Φτήνυνε πολύ η ζωή στην Ελλάδα μας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα