Συνωμοσία σιωπής για τα εμβόλια

Η Janine Small, που είναι διευθυντικό στέλεχος της Pfizer, ευρισκόμενη ενώπιον ειδικής επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου και απαντώντας σε ερώτηση που της υπέβαλε ο Rob Roos, ευρωβουλευτής του ολλανδικού κόμματος JA21, αποκάλυψε ότι το εμβόλιο της εταιρίας της για τον Covid-19 δεν είχε δοκιμαστεί σχετικά με τη διακοπή μετάδοσης του ιού προτού εισέλθει στην αγορά! Δηλαδή, η Pfizer άρχισε να πουλάει εμβόλια δίχως να έχει δοκιμάσει αν είναι αποτελεσματικά στην αποτροπή μετάδοσης του κορονοϊού!

Η απάντηση της Janine Small ξεσήκωσε έναν άνευ προηγουμένου σάλο. Ο θόρυβος που έχει προκληθεί από αυτήν την παραδοχή είναι απολύτως δικαιολογημένος, αφού η ομολογία της Janine Small ακυρώνει το σύνολο της επιχειρηματολογίας και των κυβερνήσεων αλλά και των «ειδικών», που ισχυρίζονταν ότι εκπροσωπούσαν και υπηρετούσαν την «επιστήμη» (όπου «επιστήμη» δεν ήταν τίποτε άλλο παρά η κατεστημένη άποψη για τη διαχείριση της πανδημίας του Covid-19).

Άπαντες, πλην των σκεπτικιστών, που δαιμονοποιούνταν ως «συνωμοσιολόγοι» και «ψεκασμένοι», διαβεβαίωναν το κοινό ότι όποιος εμβολιαζόταν θα προστάτευε κυρίως τους άλλους, επειδή με τον δικό του εμβολιασμό θα έσπαγε την αλυσίδα μετάδοσης του κορονοϊού. Τελικά, όπως αποδείχτηκε, οι διαβεβαιώσεις δίνονταν στον αέρα.

Στην Ελλάδα αυτό το μείζον θέμα αντιμετωπίζεται -από τα κατεστημένα ΜΜΕ αλλά και σχεδόν από το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων- ως μη γενόμενο. Οι κραταιοί τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί, που ειδικεύονται στην προβολή ασήμαντων λεπτομερειών της ελληνικής και διεθνούς επικαιρότητας, οι μεγάλες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες και οι συστημικές εφημερίδες αγνόησαν την παραδοχή της Janine Small, ενώ εκείνοι που ελέγχουν τα προαναφερθέντα ΜΜΕ μάλλον τηρούν στάση αναμονής μέχρι το θέμα να «ξεφουσκώσει».

Μόνο η εφημερίδα μας τόλμησε και έπραξε το -αυτονόητο για όλα τα αδέσμευτα ΜΜΕ- καθήκον της, όχι μόνο να δημοσιεύσει πρώτη την είδηση αλλά και να την αναδείξει.
Είναι βέβαιο ότι εκείνοι που περιμένουν το θέμα να «ξεφουσκώσει» πλανώνται. Η υφήλιος πέρασε από μια εξαιρετικά δύσκολη δοκιμασία, εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, οι λαοί υπέστησαν συνθήκες ασφυκτικών περιορισμών των ελευθεριών και των δικαιωμάτων τους, κρατικές οικονομίες διαλύθηκαν και ένα πρωτοφανές κλίμα τρόμου εξαπλώθηκε παντού. Ακόμα και αν στην Ελλάδα έχει υφανθεί πέπλο σιωπής, που «κουκουλώνει» όλα όσα αναιρούν το επίσημο αφήγημα, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σε μια σειρά από χώρες ο διάλογος για τη διαχείριση της πανδημίας έχει αρχίσει. Είναι θέμα χρόνου να δρομολογηθούν και διαδικασίες για την απονομή ευθυνών εκεί που πρέπει.

Δεν είναι δυνατόν κάποιοι να παίζουν με τις ζωές δισεκατομμυρίων ανθρώπων και να μένουν ατιμώρητοι, απολαμβάνοντας τους καρπούς της δολιότητάς τους. Αργά ή γρήγορα θα λογοδοτήσουν. Κι αυτό μπορεί να γίνει πρώτα στο εξωτερικό, αλλά η Ελλάδα θα ακολουθήσει.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα