Η… απύθμενη αναλγησία της ζάπλουτης Κεραμέως

Βασική αποστολή κάθε πολιτικού, προτού καν αναλάβει να υπερασπιστεί με λόγους και έργα το δημόσιο συμφέρον, είναι να κατανοήσει το περιβάλλον του και να καταλάβει τις ανάγκες, τη νοοτροπία, τις επιδιώξεις και τους φόβους της κοινωνίας.

Η υπουργός Παιδείας κυρία Νίκη Κεραμέως δεν μπορεί να καταλάβει την κοινωνία. Δεν έχει επαφή με τον λαό. Αυτό αποδεικνύουν οι αποκαλύψεις της «δημοκρατίας» για τα κοινόχρηστα που διεκδικούν (με εξώδικα και αγωγές) από την υπουργό Παιδείας οι ένοικοι διαμερισμάτων της πολυκατοικίας όπου έχει κι εκείνη ιδιοκτησία.

Αν και η υπουργός Παιδείας είναι πλούσια γυναίκα, με καταθέσεις 1.394.759 ευρώ, χρωστά το ποσόν των 3.470,86 ευρώ από κοινόχρηστα και φέρνει σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση τους ανθρώπους που ζουν στην πολυκατοικία όπου βρίσκεται δικό της διαμέρισμα. Στο εξώδικό τους οι καταγγέλλοντες επισημαίνουν ότι «τις κοινόχρηστες δαπάνες που δεν καταβάλλετε εσείς για το διαμέρισμά σας, που αυθαιρέτως και κατά παράβαση του κανονισμού αφαιρείτε, τις επιβαρυνόμαστε όλοι οι υπόλοιποι προκειμένου να πληρώνονται έγκαιρα όλοι οι απασχολούμενοι της οικοδομής (καθαρίστρια, συντηρητής ανελκυστήρα κ.ο.κ.) καθώς και οι λογαριασμοί κοινής ωφελείας (ΔΕΗ, ΕΥΑΘ, Φυσικό Αέριο κ.λπ.), με κίνδυνο, καθυστερώντας κάποια από τις υποχρεώσεις της οικοδομής, να διακοπεί η παροχή θέρμανσης ή ηλεκτρικού ρεύματος, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την υγεία των υπέργηρων ενοίκων αλλά και την ασφάλεια των παιδιών».

Η κυρία Κεραμέως απάντησε στις καταγγελίες με μια άθλια επίθεση στη «δημοκρατία», που αποκάλυψε το θέμα που την αφορά. Επιπλέον, επέλεξε να «οχυρωθεί» πίσω από δικαστικές αποφάσεις του Ειρηνοδικείου Θεσσαλονίκης, που έχει απορρίψει αγωγές των ενοίκων της πολυκατοικίας. Παραλείπει, βέβαια, να σημειώσει ότι οι αποφάσεις είναι των ετών 2019 και 2021, ενώ το εξώδικο που αποκάλυψε η εφημερίδα μας είναι του Ιουλίου 2022!

Και, πέρα από τη δικαστική διάσταση της υπόθεσης, υπάρχει η ουσιαστική, που είναι πολιτική και κοινωνική: Η πλούσια κυρία Κεραμέως προτιμά να διεξάγει δικαστικούς αγώνες για κοινόχρηστα ύψους 3.470 ευρώ εναντίον ανθρώπων που ζουν στην ίδια πολυκατοικία όπου έχει ιδιοκτησία και θα νοιαστεί για τη λαϊκή πλειοψηφία;

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα