«Μειωμένη» εγκληματικότητα που βιώνεται ως αυξημένη!

Ο κ. Τάκης Θεοδωρικάκος ισχυρίζεται ότι έχει ελαττωθεί η εγκληματικότητα, την ίδια στιγμή που έξι αστυνομικοί φυλάνε σε εικοσιτετράωρη βάση το (άδειο αυτή την περίοδο) εξοχικό του στη Μάνη! Η υποκρισία, η φιλαυτία και η αυθαιρεσία της εξουσίας συμποσούνται σε πολιτικές συμπεριφορές, όπως αυτή του κ. Θεοδωρικάκου.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έχει την εντύπωση ότι απευθύνεται σε άτομα που δεν έχουν επαφή με το περιβάλλον, δεν δύνανται να αξιολογήσουν την κατάστασή τους και δεν έχουν μνήμη. Αν πίστευε ότι οι πολίτες έχουν μνήμη, αντίληψη και κρίση, δεν θα καμάρωνε στη Βουλή ότι «η χαμηλή και μεσαία εγκληματικότητα, η οποία αφορά τη μέση ελληνική οικογένεια, έχει μειωθεί μεσοσταθμικά πάνω από 25% σε σχέση με την περίοδο 2015-2019».

Ο κ. Θεοδωρικάκος για να μιλήσει για τη μείωση της εγκληματικότητας επικαλέστηκε τα επίσημα στοιχεία του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., αλλά οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν ότι σημαντικότερα κι από τα στατιστικά είναι η μέθοδος με την οποία συλλέγονται, οι ομάδες των δεδομένων που επιλέγονται προς δημοσιοποίηση και τα… μαγειρέματα στη συλλογή τους.

Στην Ελλάδα είναι δύσκολο να εντοπίσει κάποιος οικογένεια ή πρόσωπο που να μην έχει πέσει θύμα κλοπής, ληστείας ή καθ’ οιονδήποτε τρόπο εξαπάτησης. Και στην περιφέρεια και στα μεγάλα αστικά κέντρα η κατάσταση είναι οικτρή. Επιπλέον, στη συνοριογραμμή η εγκληματικότητα είναι θεσμός, μια και η λαθρομετανάστευση όχι μόνο δεν διώκεται, αλλά οι παρανόμως εισερχόμενοι στη χώρα επιδοτούνται και αποκαλούνται συλλήβδην «πρόσφυγες» από την κυβέρνηση, την ενσωματωμένη στην εξουσία διανόηση, τις ΜΚΟ και από τα ΜΜΕ του κατεστημένου.

Ο κ. Τάκης Θεοδωρικάκος στην ίδια ομιλία όπου έκανε λόγο για τη μείωση της εγκληματικότητας συνέστησε στο κοινό να μην «παρασύρεται από την επικαιρότητα και τις ειδήσεις της ημέρας». Λησμόνησε, βέβαια, να αναφέρει ότι για το ζήτημα της εγκληματικότητας ελάχιστοι παρασύρονται από την επικαιρότητα. Οι περισσότεροι σχηματίζουν γνώμη όταν βιώσουν το πρόβλημα. Και στην Ελλάδα η πλειονότητα έχει μάθει καλά τι σημαίνει εγκληματικότητα την περίοδο που τη… μειώνει ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα