Εγκληματικότητα εκτός ελέγχου

Μέσα σε λίγες ώρες οι Ελληνες παρακολούθησαν στους τηλεοπτικούς δέκτες τους πλάνα από εκτέλεση συμβολαίου δολοφονίας στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, δίπλα σε παιδιά που έπαιζαν, σε περαστικούς και σε θαμώνες καφετέριας, και ενημερώθηκαν για μια θεαματική ληστεία ακριβών ρολογιών χειρός στην καρδιά της Αθήνας, σε απόσταση αναπνοής από το εθνικό Κοινοβούλιο! Μια απλή βόλτα για ψώνια ή αναψυχή στην πρωτεύουσα της Ελλάδας μπορεί να εξελιχθεί σε εξαιρετικά επικίνδυνη περιπέτεια.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος σε ομιλία του στη Βουλή, στις 4/11/2022, δήλωνε ότι «η χαμηλή και μεσαία εγκληματικότητα, η οποία αφορά τη μέση ελληνική οικογένεια, έχει μειωθεί μεσοσταθμικά πάνω από 25% σε σχέση με την περίοδο 2015-2019», αλλά η πραγματικότητα επιμένει να τον διαψεύδει.

Μόνο όσοι επιλέγουν να αγνοούν τα γεγονότα δεν βλέπουν το πρόβλημα που υπάρχει με την έξαρση της εγκληματικότητας – τόσο εκείνης που αποκαλείται «σκληρή» όσο και της χαμηλής και μεσαίας.

Η «δημοκρατία» είναι το μοναδικό ΜΜΕ που έχει ασκήσει τεκμηριωμένη κριτική για τις κάκιστες επιδόσεις της κυβέρνησης, αλλά και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη στον κρίσιμο τομέα της καταπολέμησης της εγκληματικότητας. Υπενθυμίζεται ότι στο κύριο άρθρο της εφημερίδας μας (φύλλο της 24ης Οκτωβρίου 2022) αναφέρονταν μεταξύ άλλων τα ακόλουθα: «Ο Τάκης Θεοδωρικάκος είναι υπουργός Προστασίας του εαυτού του και όχι του πολίτη, όπως ορίζει η ονομασία του υπουργείου του. Εξι αστυνομικοί φυλάνε το αδειανό εξοχικό του στη Μάνη, την ίδια στιγμή που οι πολίτες της περιοχής μένουν απροστάτευτοι λόγω υποστελέχωσης των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας.

[…] Η δουλειά που έχει κάνει ο κ. Θεοδωρικάκος στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη γίνεται αισθητή διά γυμνού οφθαλμού, ειδικά στην πρωτεύουσα της Ελλάδας. Η Αθήνα θυμίζει τριτοκοσμικό μαχαλά, όπου κυριαρχούν η βρομιά, η εγκατάλειψη και το έγκλημα».

Καθώς φαίνεται, η Ελλάδα μας μετατράπηκε σε πεδίο βολής και κέντρο εκπαίδευσης πάσης «ειδικότητας» και προέλευσης εγκληματιών, τη στιγμή που η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη επαίρεται για τις επιδόσεις της στον τομέα της… ασφάλειας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα