Οικτροί αυτοσχεδιασμοί του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόλαβε μέσα σε ελάχιστες ημέρες να διαπράξει ατοπήματα, απρέπειες και διάφορους τύπους ύβρεων, που άλλοι πολιτικοί δεν… κατορθώνουν να χρεωθούν ούτε κατά τη διάρκεια ολόκληρης της ζωής τους.

Η πολιτική, επικοινωνιακή και -πάνω απ’ όλα- ηθική και εθνική διαχείριση της κηδείας του βασιλιά, πρώην των Ελλήνων, Κωνσταντίνου ήταν οικτρή.

Οι Ελληνες μπορεί ενίοτε να έχουν διάφορα ψεγάδια στον τρόπο συμπεριφοράς τους, αλλά ουδείς μπορεί να τους κατηγορήσει για μικροψυχία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποδείχθηκε μικρόψυχος απέναντι στον Κωνσταντίνο και στην οικογένειά του (μέλη της οποίας βρίσκονται επικεφαλής διάφορων κρατών της Δύσης).

Το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για το κοιμητήριο στο Τατόι εκδηλώθηκε στο «παρά πέντε» της ταφής του Κωνσταντίνου. Οι βασιλείς και οι επίσημοι που θα αποχαιρετήσουν τον εκδημήσαντα θα βρεθούν σ’ έναν κρανίου τόπο, που είχε αφεθεί στην κακή του μοίρα, έπειτα από την πυρκαγιά του 2021.

Το εφεύρημα της «ιδιωτικής» κηδείας και η μη απόδοση των προσηκουσών τιμών στον νεκρό βασιλιά, ο οποίος ηγήθηκε του ελληνικού κράτους, υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών και φανερώνει την απωθητική όψη μιας ανασφαλούς και συμπλεγματικής εξουσίας. Επιπλέον, είναι αποκαλυπτική και της μικρόνοιας του πρωθυπουργικού… οικοσυστήματος αυτό που είπε ο κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξή του, ότι δεν αποδίδονται τιμές αρχηγού κράτους στον Κωνσταντίνο επειδή δεν υπάρχει πια Βασίλειο της Ελλάδας! Δηλαδή, σύμφωνα με την άποψη του πρωθυπουργού, η ελληνική Ιστορία αρχίζει το 1974 και ουδέν αναγνωρίζεται ως ελληνικό πριν από αυτή την ημερομηνία.

Τέλος, πρέπει να επισημανθεί ότι ειδικά η πλειονότητα των οπαδών της παράταξης νιώθει αποστροφή, οργή και θλίψη για τους κυβερνητικούς χειρισμούς αυτής της υπόθεσης. Ο κ. Μητσοτάκης, αντί να κάνει το δέον, αυτό που επιβάλλει η κοινή λογική και το αίσθημα της ιστορικής συνέχειας του κράτους και του λαού, αυτοσχεδίασε. Αυτοί οι πρωθυπουργικοί αυτοσχεδιασμοί θίγουν την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού, θα κοστίσουν στην πατρίδα σε βάθος χρόνου και τραυματίζουν ανεπανόρθωτα την παράταξη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα