Ζοφερό σκηνικό πολιτικής ανωμαλίας

Η πολιτική κατάσταση θυμίζει ξεκαθάρισμα λογαριασμών σε τριτοκοσμική μπανανία και ακόμα δεν έχει αρχίσει επίσημα η προεκλογική περίοδος.

Είναι πολλά τα κρούσματα που δείχνουν τον βαθμό της κατάντιας του κομματικού ανταγωνισμού στη χώρα μας.

Πρώτα απ’ όλα έχουμε τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα να παίρνει στοιχεία από τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο, τα οποία αποδεικνύουν ότι παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ υπουργός της κυβέρνησης, οι επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας, καθώς και σημαίνοντες υπηρεσιακοί παράγοντες. Κι ενώ συμβαίνει αυτό, η κυβέρνηση, αντί να εξηγήσει γιατί παρακολουθούσε αυτούς τους ανώτατους κρατικούς λειτουργούς, επιτίθεται σ’ εκείνον που κάνει τις αποκαλύψεις, τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χρ. Ράμμο, και κατηγορεί την ανεξάρτητη Αρχή ότι ανέπτυξε «περίεργη προνομιακή σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ολοι θα περίμεναν και θα απαιτούσαν από τον κ. Μητσοτάκη να εξηγήσει τη θέση του σε αυτό το μείζον ζήτημα και όχι να… πετάξει, ακόμη μια φορά, την μπάλα στην εξέδρα, δαιμονοποιώντας όσους λένε την αλήθεια.

Επιπλέον, είναι δύσκολο να θεωρηθεί… συμπτωματικό ότι διέρρευσε είδηση πως συνελήφθη προστατευόμενος μάρτυρας στο σκάνδαλο της Novartis ως μέλος σπείρας που εξαπατούσε επιχειρηματίες. Αν δεν ήταν τόσο σοβαρή αυτή η υπόθεση, θα μπορούσε να προκαλέσει θυμηδία το γεγονός πως στις «διαρροές» αναφέρονταν και το ονοματεπώνυμό του και η ιδιότητα του «προστατευόμενου» μάρτυρα, την οποία είχε ο συλληφθείς. Τούτο το περιστατικό σίγουρα θα λειτουργήσει και σαν μαφιόζικο μήνυμα αποθάρρυνσης ανθρώπων που επιθυμούν να καταθέσουν για ανάλογες υποθέσεις. Αν τα ονόματα και οι ιδιότητες των υπό προστασία μαρτύρων γίνονται χαρτοπόλεμος και κοινοποιούνται σε κάθε ενδιαφερόμενο, οι αρμόδιες υπηρεσίες της χώρας μας είναι διάτρητες και ουδείς μπορεί να εγγυηθεί οτιδήποτε σε όλους όσοι θα θελήσουν να ρίξουν φως σε σκάνδαλα όπως αυτό της Novartis.

Και σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, υπάρχει και το δικαστήριο για το «SYRIZA Channel», με τον Καλογρίτσα να κάνει αποκαλύψεις με το σταγονόμετρο και να απειλεί ότι θα βγάλει κι άλλα SMS που του έστειλε ο Νίκος Παππάς, ο οποίος χθες αμφισβήτησε την εγκυρότητά τους!

Εκβιασμοί επί εκβιασμών σ’ ένα ζοφερό σκηνικό πολιτικής ανωμαλίας…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα