Πυρηνικό εφιάλτη ετοιμάζει η Τουρκία

Μέσα στο έτος που διανύουμε αναμένεται να αρχίσει η λειτουργία της πρώτης μονάδας του τουρκικού πυρηνικού εργοστασίου στο Ακουγιου της Τουρκίας.

Αυτό το εργοστάσιο παραγωγής ατομικής ενέργειας βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή της Μερσίνας, πολύ κοντά στη θάλασσα, ακριβώς πάνω από την Κύπρο και κοντά στο επίκεντρο του καταστρεπτικού σεισμού, ο οποίος διέλυσε την περιοχή που έπληξε.

Είναι ηλίου φαεινότερον ότι αυτό το εργοστάσιο κάποια στιγμή θα υποστεί σημαντικές βλάβες στη λειτουργία του, αφού βρίσκεται ακριβώς πάνω στη σεισμογενή ζώνη της ανατολικής Ανατολίας, που έδωσε το πρόσφατο μέγα σεισμικό γεγονός. Οι Τούρκοι, λόγω της αθεράπευτης μεγαλομανίας τους, έπεισαν πρώτα τους εαυτούς τους κι έπειτα τμήμα της διεθνούς κοινότητας ότι θα είναι ασφαλές ένα πυρηνικό εργοστάσιο πάνω σε μια σεισμογενή… πυριτιδαποθήκη.

Σε έκθεση που συνέταξε και δημοσιοποίησε το έτος 2000 η TEAS (τώρα ονομάζεται TEIAS), η εταιρία παραγωγής και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας της Τουρκίας, σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Χατσάτεπε της Αγκυρας και το Μεσανατολικό Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Αγκυρας, διαβάζουμε κάτι που διέψευσε η ίδια η εξέλιξη των πραγμάτων: «Το Ακουγιου στον χάρτη των σεισμογενών περιοχών της Τουρκίας, ο οποίος αναθεωρήθηκε πρόσφατα σύμφωνα με πιθανολογικές διαδικασίες, βρίσκεται στην ολιγότερο επικίνδυνη σεισμογενή περιοχή».

Πριν από λίγες ημέρες άπαντες διαπιστώσαμε πόσο… ακίνδυνη θα είναι η λειτουργία του πυρηνικού εργοστασίου στο Ακουγιου. Είναι θέμα χρόνου να συμβεί το μοιραίο (μια και αποδείχτηκε ξανά με τραγικό τρόπο η ελαφρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν οι Τούρκοι εργολάβοι τα κτίσματα που κατασκευάζουν). Οταν συμβεί, η Μεσόγειος θα νεκρωθεί και η Ελλάδα μας καθώς και ο κυπριακός Ελληνισμός θα υποστούν μια πρωτοφανή καταστροφή.

Είναι απόλυτη προτεραιότητα για τον πολιτικό κόσμο και σύσσωμο τον Ελληνισμό να κινητοποιηθεί για να αποτρέψει τον πυρηνικό εφιάλτη που ετοιμάζει η Τουρκία για να καλύψει περίπου το 10% των αναγκών της σε ηλεκτρικό ρεύμα, αλλά και για να δρομολογήσει ταχύτερα την παρασκευή πυρηνικών όπλων. Ο σεισμός των 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ δεν θα είναι ο τελευταίος σ’ εκείνη την… ασφαλή περιοχή.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα