Το κράτος των τραπεζών

Το πολιτικό σύστημα δουλεύει υπέρ των τραπεζών. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια, η οποία προκύπτει ως συμπέρασμα από τις πρόσφατες εξελίξεις στο ζήτημα της προστασίας της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων που έχουν «κόκκινα» δάνεια.

Πριν από λίγες ημέρες, όπως έγραψε η «δημοκρατία», δόθηκε στα κοράκια των funds, με μια σκανδαλώδη απόφαση «αστραπή» του Αρείου Πάγου, το δικαίωμα να πραγματοποιούν πλειστηριασμούς στο όνομά τους σε ακίνητα τα οποία έχουν αποκτήσει με εξαγορά. Αυτή η απόφαση θεωρείται ότι ενδέχεται να οδηγήσει σε περίπου 700.000 πλειστηριασμούς ακινήτων ευάλωτων δανειοληπτών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, διά στόματος του βουλευτή Δράμας και τομεάρχη Δικαιοσύνης του κόμματος Θεόφιλου Ξανθόπουλου, είπε ότι οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας «είναι θρυαλλίδα στα θεμέλια της κοινωνίας» και «πρέπει να ανασταλούν», ενώ «ο πτωχευτικός νόμος της Ν.Δ. κατάργησε πλήρως την προστασία της, κάνοντας ασύδοτα τα funds». Ανάλογες δηλώσεις έχουν κάνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας αλλά και μια σειρά άλλων στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αυτή η κριτική είναι μεν σωστή, αλλά υποκριτική και ατελής. Οι δανειολήπτες ζουν στο πετσί τους τη μεροληπτική, υπέρ των τραπεζών, στάση των κυβερνήσεων των τελευταίων ετών. Ηταν ο ΣΥΡΙΖΑ που το 2017… εκσυγχρόνισε τη διαδικασία των πλειστηριασμών και μετέφερε την απάνθρωπη αυτή διαδικασία στα τερματικά των υπολογιστών. Οι πλειστηριασμοί το 2017 έγιναν ηλεκτρονικοί και μακράν ταχύτεροι και ευκολότεροι με την κυβέρνηση της Αριστεράς. Επίσης, με νόμο του Ευκλείδη Τσακαλώτου η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επέτρεψε την πώληση δανείων σε funds και στη συνέχεια, με άλλον νόμο, κατήργησε την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Και τα δύο κόμματα, Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, στάθηκαν στο πλευρό των funds και των τραπεζών, και έστειλαν τον λογαριασμό στους πολίτες. Αυτό συμβαίνει παρά τις επιμέρους -κυρίως σε επίπεδο διατυπώσεων- διαφορές κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η επέλαση εναντίον της ιδιοκτησίας των Ελλήνων συνεχίζεται και εντείνεται, ενώ οι εκμεταλλευτές της ανάγκης και της οικονομικής δυσπραγίας των πολιτών τρίβουν τα χέρια τους.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα