Λόγια του «αέρα» για την εθνική άμυνα

Οι αποκαλύψεις της «κυριακάτικης δημοκρατίας» για την οικτρή κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο στόλος των αεροσκαφών C-130 ήταν συγκλονιστικές. Οι ψυχροί αριθμοί και τα στοιχεία που τέθηκαν στη διάθεση του κοινού δημιουργούν μεγάλη ανησυχία για τη συνολική κατάσταση, σε υλικοτεχνική υποδομή, των Ενόπλων Δυνάμεων και αναιρούν την ωραιοποιημένη εικόνα που φιλοτεχνεί η κυβερνητική προπαγάνδα για τον «επανεξοπλισμό της χώρας» και το «προβάδισμα» που αποκτάμε σε σχέση με την Τουρκία.

Στο πρωτοσέλιδο άρθρο της εφημερίδας μας αναφέρεται ότι, εκ των 15 αεροσκαφών C-130, μόνο δύο βρίσκονται σε πτητική κατάσταση! Η κρατική και στρατιωτική γραφειοκρατία, η ανοργανωσιά, η απόπειρα μετακύλισης των ευθυνών, η αδιαφορία για την ουσία και όχι το περιτύλιγμα της αμυντικής ικανότητας της χώρας και η επικράτηση της νοοτροπίας ότι όλα τα ζητήματα συντήρησης αεροσκαφών λύνονται… αγοράζοντας άλλα έφτασαν την κατάσταση στο μη περαιτέρω.

Στο ρεπορτάζ της «κυριακάτικης δημοκρατίας» επισημαίνεται ότι «πρακτικά, η χώρα την τελευταία δεκαετία δεν διαθέτει στόλο αεροπορικών τακτικών μεταφορών». Αυτό είναι βέβαιο ότι επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την αποτελεσματικότητα της ελληνικής αντίδρασης σε πιθανή εχθρική ενέργεια, αφού, όπως γίνεται σαφές στο προαναφερθέν άρθρο, αυτά τα αεροσκάφη διαδραματίζουν σπουδαίο ρόλο «στις προκαταρκτικές και αρχικές φάσεις των τακτικών και επιχειρησιακών αερομεταφορών στο ελληνικό θέατρο επιχειρήσεων, όπου το πρωτίστως απειλούμενο εθνικό έδαφος βρίσκεται εγγύς των εχθρικών ακτών και σε μεγάλη απόσταση από τον κορμό της ηπειρωτικής χώρας, όπου εδρεύουν η μεγάλη μάζα των ενισχύσεων/εφεδρειών και η απαρχή του εφοδιαστικού ρεύματος».

Και το κερασάκι στην τούρτα της κυβερνητικής αποτυχίας και αδιαφορίας για την ουσία είναι ότι, ενώ η διαθεσιμότητα των C-130 «στην καλύτερη περίπτωση κυμαίνεται περίπου στο 14%, ο στόλος των αεροσκαφών μεταφοράς υψηλών προσώπων (VIP) καταγράφει ποσοστά πολύ υψηλότερα, σχεδόν 100%!».

Ισως η κυβέρνηση Μητσοτάκη θεωρεί ότι ο στόλος των C-130 είναι θέμα ήσσονος σημασίας και εκτιμά ως σημαντικότερο να πληρώνουν οι Ελληνες στόλο αεροσκαφών μεταφοράς υψηλών προσώπων (VIP) για να έχουν τα δικά τους… αεροταξί ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί και οι κουστωδίες τους.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα