Τα ΑΕΙ σε διαρκή ομηρία από τους τραμπούκους

Τα ΑΕΙ συγκρίνονται σε περιστατικά βίας με τα γήπεδα. Πριν από λίγες ημέρες φοιτητές του ΑΠΘ κράτησαν επί τρίωρο όμηρο καθηγήτριά τους επειδή τους έκοψε στο μάθημα! Την ώρα που οι «κομμένοι» φοιτητές διέπρατταν αυτή την αθλιότητα, ουδείς εκπρόσωπος αρμόδιας Αρχής παρενέβη για να οδηγήσει τους αυτουργούς στη Δικαιοσύνη και να απελευθερώσει την καθηγήτρια.

Η Πανεπιστημιακή Αστυνομία, η καταπολέμηση της βίας στα πανεπιστήμια, η διασφάλιση της ελευθερίας του λόγου φοιτητών και καθηγητών, που υπόσχονταν η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και ο υφυπουργός Παιδείας Αγγελος Συρίγος, είναι ακάλυπτες επιταγές μικροκομματικού χαρακτήρα. Κάθε τόσο έχουμε εξωφρενικά και συνάμα αποκρουστικά περιστατικά βίας στους χώρους των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και ουδέν γίνεται για να δοθεί ένα τέλος σε αυτή την αθλιότητα.

Η «δημοκρατία» έχει κατ’ επανάληψη ασχοληθεί με το θέμα και, δυστυχώς, οι απαισιόδοξες εκτιμήσεις της εφημερίδας μας επιβεβαιώνονται καθημερινά. Στις 18 Φεβρουαρίου η «δημοκρατία», στο κύριο άρθρο της, σχολίαζε το πανό όπου υπήρχε μια φωτογραφία του πρύτανη του ΑΠΘ με μια ζωγραφισμένη κορόνα στο κεφάλι του και το σύνθημα «κάψτε τον βασιλιά καρνάβαλο». Τότε, η εφημερίδα μας είχε γράψει τα ακόλουθα: «Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και ο υφυπουργός Παιδείας Αγγελος Συρίγος έχουν προβεί σε αναρίθμητες δηλώσεις για το συγκεκριμένο θέμα. Αμφότεροι έχουν κατά καιρούς εξαγγείλει (με διάφορες… εκδοχές) τη σύσταση και τη λειτουργία Πανεπιστημιακής Αστυνομίας και έχουν αναλύσει διεξοδικά το θέμα στη Βουλή και σε συνεντεύξεις Τύπου. Η εξέλιξη των πραγμάτων, όμως, απέδειξε ότι έχουν αποτύχει παταγωδώς να πράξουν κάτι ουσιαστικό για την καταπολέμηση της βαρβαρότητας στα πανεπιστήμια.

Η ευθύνη για τα αδιόρθωτα χάλια στα ημιδιαλυμένα πανεπιστήμιά μας ανήκει εξ ολοκλήρου στην κυβέρνηση. Μέχρι σήμερα το μόνο που έχει προσφέρει στους πολίτες είναι πολλά λόγια και σχεδόν μηδενικά έργα».

Η κυβέρνηση των «αρίστων» δεν έχει εφαρμόσει τον νόμο σε κραυγαλέες περιπτώσεις παρανομίας και διαπιστωμένης εγκληματικής συμπεριφοράς φοιτητών και εξωπανεπιστημιακών στοιχείων.

Ολα δείχνουν ότι αυτή η κατάσταση θα διαιωνίζεται…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα